Κόσμος

ΛΙΒΑΝΟΣ:ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

1393089653__357783_large

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Καμικάζι ανατίναξε το όχημά του απόψε το βράδυ στο φυλάκιο του  Στρατού στη γέφυρα el-Aassi της πόλης Hermel στα ανατολικά Λιβάνου.Νεκροί δυο στρατιώτες και ένας πολίτης ενώ 15 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι της Al Qaida, Jabhat al Nosra, το γνωστό "Μέτωπο της Νίκης" που δρα στη Συρία και τώρα εμφανίζεται να έχει το παράρτημά του και στο Λίβανο.

Ο αρχηγός του Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι "στρατιώτες πληρώνουν με το αίμα τους τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας...τίποτα δε θα εμποδίσει το στρατό να συνεχίσει τη μάχη του... "

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ μετέδωσε ότι θα γίνουν δειγματοληπτικές εξετάσεις DNA από τη σορό του καμικάζι αυτοκτονίας για την πιθανή ταυτοποίηση του δράστη.

Το δολοφονικό χτύπημα εντάσσεται σε μια σειρά  τρομοκρατικών επιθέσεων των διαφόρων εξτρεμιστικών τζιχαντιστικών ομάδων  ως αντίποινα για την υποστήριξη της Χεζμπολλά στον κυβερνητικό στρατό της Συρίας. Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στη Βυρητό.

__LBN06_LEBANON-BLAST_0222_11_79_281260_large

Ενημέρωση 23/02/14 Τα λιβανέζικα μέσα ανακοίνωσαν ότι διοικητής στο φυλάκιο ήταν ο ελληνορθόδοξος Elias Khoury ο οποίος αντιλαμβανόμενος πρώτος τις προθέσεις του καμικάζι προσπάθησε να τον εμποδίσει και με τη θυσία του αυτή αποφεύχθηκε μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων.

Elias-Khoury

πηγές: ANI/Al Manar/L Orient le Jour

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ