Κόσμος

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΓΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Episkop

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr

 Οι απαγωγές στη χειμαζόμενη από τον πόλεμο Συρία αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Σε μια χώρα που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταμετρά ήδη 140.000 νεκρούς σε 3 χρόνια εκ των οποίων περίπου 7.000 παιδιά, οι απαγωγές αποτελούν πλέον μέσο πλουτισμού για τους δράστες (Xinhua).Αν και οι απαγωγές ξεκίνησαν ως μια πολεμική τακτική ομηρίας αιχμαλώτων τείνουν να γίνουν το πιο επικερδές επάγγελμα.

« Κατά μέσο όρο σημειώνονται 3 απαγωγές την ημέρα » , μεταδίδει η συριακή εφημερίδα

al -Watan.

Τους τελευταίους μόνο μήνες , καταγράφονται 1500 απαγωγών μόνο στο Χαλέπι.Την ίδια περίοδο σημειώνονται 3000 απαγωγές στην επαρχία Χαλεπίου ενώ 150 στην πρωτεύουσα  Δαμασκό και στην περιφέρειά της.

Το ίδιο διάστημα συμβαίνουν 60 απαγωγές στην επαρχία της Deraa ενώ στην αντίστοιχη της Homs περίπου 220.

Η επιδείνωση της κατάστασης ώθησε τους Σύριους κυβερνητικούς ιθύνοντες να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη θανατική ποινή για απαγωγείς που ακρωτηριάζουν,κακοποιούν σεξουαλικά τα θύματά τους ή τα σκοτώνουν.

Η απαγωγή ήταν τελείως άγνωστη στη Συρία πριν τον πόλεμο. Οι πρώτες απαγωγές σημειώθηκαν το 2011. Σε πολυάριθμες περιπτώσεις μια οργάνωση συλλαμβάνει ομήρους και τους απαγάγει για να διεκδικήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Τον τελευταίο μήνα, η Επιτροπή Προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισε τη Συρία ως το πιο επικίνδυνο μέρος στο κόσμο για τους δημοσιογράφους. Ανακοίνωσε ότι 60 δημοσιογράφοι απήχθησαν την τελευταία χρονιά στη Συρία, 29 σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 άλλοι παραμένουν εξαφανισθέντες.

Όπως μεταδίδει η TΗΕ TABLET(17/02/14)  οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 13 μοναχών της Μααλούλα παρουσίασαν εμπλοκή σύμφωνα με τον Καρδινάλιο Μαρωνίτη του Λιβάνου Beshara Rai που χαρακτήρισε « ντροπή για όλον το κόσμο την ομηρία των μοναχών ».

Σε χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα ο Sayeed Nasrallah αναρωτήθηκε :

"Που είναι οι ιερείς σας ; που είναι οι μοναχές σας ; που είναι τ’αγάλματα της Παναγίας ;" αναφερόμενος σύμφωνα με το AFP που αναμεταδίδει τις δηλώσεις του στους επισκόπους και τις μοναχές που απήγαγαν οι εξτρεμιστές και στην λεηλασία και καταστροφή των Εκκλησιών.

Μέχρι και οι αλλόθρησκοι και οι ετερόδοξοι βοούν : «  ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΜΟΝΑΧΕΣ.»

Οι Ορθόδοξες Μοναστικές Κοινότητες και Αδελφότητες που είναι ; Η Επιστασία που είναι ; Οι Πατριάρχες και Προκαθήμενοι που είναι ; Οι Σύνοδοι που είναι ; Οι πιστοί που είναι ;

Ο Ορθόδοξος επίσκοπος Χαλεπίου που είναι ; Οι 13 ορθόδοξες μοναχές της Αγίας Θέκλας που είναι ; Ο σύριος επίσκοπος Χαλεπίου που είναι ; Οι  αρχηγοί των συνταγματικά Ορθόδοξων Κρατών που είναι; Ο Τύπος που είναι;

Κι αν ο χριστιανισμός εμπεριέχει το μαρτύριο αυτό δεν απενεχοποιεί όσους μπορούσαν να πράξουν και δεν έπραξαν. Η άρνηση του Πέτρου πλανάται πάνω από την Ορθοδοξία. Η αποστασιοποίηση από τη στιγμή του Μαρτυρίου.....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ