Κόσμος

TΡΑΒΕΣΤΙ ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ

 

 

o αμφιλεγόμενος ποιητής στη σχολική τάξη

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π για pentapostagma.gr

«Εκμεταλεύτηκε  την αθωότητα των παιδιών μας;» αναρωτιέται ένας πατέρας.Έπειτα από την παρουσίαση, παρέμβαση στις 3 Φ εβρουαρίου του ποιητή  David Dumortier  σε μια τάξη CM1 του Δημοτικού σχολείου Marcel-Lafitan στις Versailles, το σχολείο  «έχει καταρακωθεί» επιβεβαιώνει μια μητέρα.

Στην αρχή της χρονιάς  μεταφέρει η ίδια, η «δασκάλα μας προιδέασε ότι θα δούλευε  με τους μαθητές πάνω στην ποίηση.» Το  "Maison de la poésie" έστειλε κάποιον για να κάνει μια παρέμβαση χωρίς το όνομά του ν΄αποκαλυφθεί στους γονείς. «Είμαι συγγραφέας  βιβλίων για νέους εδώ και 15 χρόνια  διευκρινίζει ο  David Dumortier. Πηγαίνω στα σχολεία και κάνω παρουσιάσεις του έργου μου.Τα κείμενά μου επιλέχθηκαν από το Υπ.Εθνικής Παιδείας εδώ και χρόνια.»Tη συγκεκριμένη Δευτέρα ο ποιητής διαβάζει στα παιδιά το έργο του ο  «Mehdi βάζει κραγιόν στα χείλια του”. «Αν ο Mehdi βάφει  τα χείλη του είναι  “για να μένουν  τα σημάδια περισσότερο πάνω σου”, εξηγεί ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας απόσπασμα από το βιβλίο του.Πρόκειται για προσηλυτισμό ομοφυλικό ;Έπειτα ρώτησα τα αγόρια αν αυτά ήδη έχουν μεταμφιεστεί σε κορίτσια.Πολλά μου απάντησαν : “Αυτό επίσης το έχει κάνει ο μπαμπάς μου!”»

Ένας από τους μικρούς επιστρέφοντας σπίτι θα διηγηθεί  την ιστορία του  Mehdi στους δικούς του…Οι γονείς κάνουν κάποιους ανησυχητικούς συνειρμούς και ψάχνοντας ανακαλύπτουν τη βιβλιογραφία του ποιητή. «Ο David Dumortier πηγαίνει πολύ μακρύτερα από την ομοφυλοφιλία σχολιάζει το  SNUipp, το βασικό συνδικάτο των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στο διαδικτυακό του site .

«Τον τραβεστί (ένα από τα βιβλία του) μπορείς να τον παραγγείλεις στο internet»

To τελευταίο του βιβλίο τιτλοφορείται Travesti. «Ο David Dumortier είναι ποιητής , μυστικιστής και travesti, διαβάζουμε στην παρουσίαση του έργου που εκδόθηκε από τις εκδ.Le Dilettante. Λυρικός σαν τον διάβολο και πόρνη στο κρεβάτι.»Μια συνέντευξη του συγγραφέα σ΄ανύποπτο χρόνο σοκάρει τους γονείς.Η συνέντευξη δόθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο  France Inter . «Αυτός δηλώνει: “Ντύνομαι σαν γυναίκα σπίτι μου για να δεχθώ άνδρες και άνδρες ορδές ολόκληρες.”στριγγλίζει  ο γονιός διαβάζοντας τις εκμυστηρεύσεις του ποιητή σε ρόλο παιδαγωγού του γιου του.Το βιβλίο του ο travesti τoν παρήγγειλαν  στο internet: 14 αγόρια σε 36 ώρες… Επίσης διευκρινίζει στη συνέντευξή του ότι η “ διπλή του ζωή δεν είναι απόλυτα περιχαρακωμένη ” και ότι “αγαπάει το ψέμα”…»Ο David Dumortier δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα : «Εγώ δεν διάβασα τον τραβεστί μέσα στην τάξη, δηλώνει. …»

 

το βιβλίο που παρουσίασε ο Μehdi βάφει τα χείλια του

«Δεν θέλουμε να αντιμετωπιστούμε ως ομοφοβικοί»,δηλώνει μια μητέρα . Αλλά δίπλα της η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων VigiGender ανεβάζει τους τόνους: «Ποιός από το Υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια σ΄αυτό το άτομο;"αναρωτιέται η Marie Pierson."Δεν θέλουμε να κρίνουμε την ιδιωτική του ζωή.Αλλά είναι νορμάλ που ένα άτομο που μιλάει τόσο ανοιχτά για τη διαστροφή του να συνυπάρχει με παιδιά; »O David Dumortier  δηλώνει ότι δέχθηκε την διαβεβαίωση να συνεχίσει το  project.

Η εισαγωγή της θεωρίας του είδους ή φύλου στην γαλλική εκπαίδευση που συνοδεύεται από έναν ορυμαγδό εκδόσεων παιδικών βιβλίων με συναφές περιεχόμενο έχουν θορυβήσει τους γονείς.Βιβλία όπως το ο Jean  έχει 2 μαμάδες  που προωθεί την ομογονεικότητα έχουν γίνει το αντικείμενο σφοδρών διαξιφισμών στον τύπο.Στο ήδη φορτισμένο κλίμα προστέθηκε και η ατυχής  ποιητική παρουσίαση.

ο ποιητής

μια ακόμη πέτρα του σκανδάλου το βιβλίο του Travesti

ΠΗΓΗ Le Figaro 12/02/14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ