Κόσμος

ΣΥΡΙΑ: Αποκεφαλισμοί, μάρτυρες χριστιανοί, επίθεση σε Ι.Μ.Χερουβείμ


 

 Οι νέοι αποκεφαλισμοί στη Ζάρα

Οι νέοι αποκεφαλισμοί στη Ζάρα

                                                                                                                              Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά  Π

Νέοι αποκεφαλισμοί στη Zara της Συρίας. Το WΑΝnews δημοσίευσε στις 29/01/14 φωτογραφίες που απεικονίζουν νεοτζιχαντιστές να κραδαίνουν τις αποτμηθείσες κεφαλές δύο υπερασπιστών της πόλης.Eπίσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι θυσίες των χριστιανών προς υπεράσπιση του τόπου τους.Οι μάρτυρες Hossam και Τοny θάφτηκαν με τιμές μαρτύρων  από ελληνορθόδοξους ιερείς (29-1-2014)

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από μαρτυρίες πρωην τζιχαντιστών της Ευρώπης. Ο νεαρός βέλγος Μichael Delefortrie ( ψευδώνυμο Younés) που επέστρεψε από Συρία, έκανε δηλώσεις  στα μέσα ενημέρωσης (Standaard και VRT tv). Αναγνώρισε το σατανινιστικό τελετουργικό της σφαγής όπου μαθητευόμενοι αποκεφαλιστές στριφογυρίζουν ένα μαχαίρι για πολλά λεπτά στον λαιμό του ομήρου που είναι καθηλωμένος κατά γης. “Είναι βάρβαρο", μονολογεί. Υπολογίζει ότι οι δήμιοι απενοχοποιούνται σκεπτόμενοι ότι παίρνουν εκδίκηση για τους νεκρούς συντρόφους τους.

beh

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Bίλλα στο Χαλέπι που έχει καταληθφεί από ομάδες Τζιχαντιστών[/caption]

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του,  αυτός πήγε στο Χαλέπι όπως και οι περισσότεροι Βέλγοι, 400 τον αριθμό. Οι μαχητές ζουν  ανά 20μελείς ομάδες σε πλουσιόσπιτα που έχουν καταλάβει.Λεηλατούν τα υπάρχοντα και τα πουλάνε στην Τουρκία. Συνήθως δεν πολεμούν απλά μαγειρεύουν και γίνονται θεατές των βασανιστηρίων των θυμάτων.

«Σηκώνονται νωρίς το πρωί προσεύχονται και μετά παρακολουθούν μάθημα σεμιναριακής μορφής πάνω στο Ισλάμ....το βράδυ πάλι προσεύχονται.»

Ο ανανήψας νεοτζιχαντιστής αποκαλύπτει το θεωρητικό υπόβαθρο της εκστρατείας.Αυτή ομοιάζει με το σχέδιο ζωής που έθεσαν σε εφαρμογή εβραίοι άποικοι στην Παλαιστίνη που συνέρευσαν από Ευρώπη και Αμερική για να εγκατασταθούν εκεί.Αυτό το σχέδιο στο Ισλάμ ονομάζεται Ηijra δηλ. η μετανάστευση μια λέξη που φέρει σαφέστατη αναφορά στην Εγείρα την ιερή αποδημία του Μωάμεθ κατ΄αντιστοιχία με το "alya" το σχέδιο επαναποικισμού της Παλαιστίνης από Ιουδαίους απαναταχού της γης.

Ο ιδεώδης πολεμιστής για τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές είναι αυτός που υλοποιεί αυτό το σχέδιο ζωής σε μια γη μακρινή, συχνά μετά από εκκαθάριση των γηγενών.

Ο πρώην τζιχαντιστής επέστερεψε απογοητευμένος  από την επέλαση του συριακού στρατού αλλά και τις εμφύλιες φονικές έριδες στις τάξεις των διηρεμένων τζιχαντιστών.Εγκατέλειψε το συριακό μέτωπο και επέστρεψε στη χώρα του.Κατά την επιστροφή του δημοσιοποίησε την μαρτυρία του στον ολλανδόφωνο τύπο ενώ μίλησε και σε τηλεοπτικά κανάλια και απευθυνόμενος στους νέους υποστήριξε ότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Την Τετάρτη 29/01/14,  οι εξτρεμιστές της Jabhat al-Nusra σε συνεργασία με την Ταξιαρχία Ghuraba' (των Ξένων) , επιτέθηκαν με ρουκέτες στην Ι.Μ. των Χερουβείμ στην περιοχή της Σειντνάγια που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του όρους Καλαμούν και όπου εδράζεται το μνημειώδες άγαλμα του Ιησού Χριστού. Μετά από πολλές αποτυχημένς απόπειρες να καταλάβουν το μοναστήρι τους δυο  τελευταίους μήνες, αυτή τη φορά  κατάφεραν να καταστρέψουν πτέρυγά του. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε σχολιασμό του βίντεο που ανήρτησαν, σκοπός τους ήταν να κατεδαφίσουν το "ειδωλολατρικό" μνημείο . Ο συριακός στρατός είχε καταφέρει να σταματήσει έφοδο των ένοπλων ομάδων που σκόπευαν να καταλάβουν τη μονή και να τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο. Από τότε φυλάσσεται από αξιωματικούς του στρατού που βρίσκονται νυχθημερόν στο εσωτερικό της εκκλησίας και οι οποίοι έχουν εντολή να πυροβολούν οποιονδήποτε πλησιάσει στα 300 μ. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν  φαντάροι φύλακες της Ι.Μ. έχουν τραυματισθεί ή σκοτωθεί. Το βίντεο από την πρόσφατη επίθεση με αγγλικού υπότιτλους:

//www.youtube.com/embed/lWhmdezwlf8

 

Με  αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι θυσίες νέων χριστιανών προς υπεράσπιση του τόπου τους.Οι μάρτυρες    Hοssam Sumh  γεννημένος το 80 στην al Hosni και ο Tony Al-Sahli γεννημένος το 83 στη Χομς, έχασαν τη ζωή τους επίσης στη Ζάρα της Χομς. H υποδοχή των νεκρών έγινε από κοινού και ύστερα κηδεύτηκαν  με τιμές ηρώων στους τόπους καταγωγής τους ( WNnews/ Syrian News). Συμμετείχαν και οι δυο στις  Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας.

 

1621756_599685616779161_1363211167_n

1185044_691492184235306_1808222842_n

1607077_691494247568433_218349305_n

 Η κοινή υποδοχή των σορών των μαρτύρων

Η κοινή υποδοχή των σορών των μαρτύρων

1606958_691493877568470_413685877_n

1557560_691494517568406_993474242_n

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...