Κόσμος

Θανατηφόρα χάπια ecstasy κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες

Πρωτοπορειακή έρευνα αγοράς για τα θανατηφόρα ECSTASY

brain-on-drugs

Τα βελγικά ειδησεογραφικά μέσα (rtbf,belga)  εξέπεμψαν sos για να προειδηποιήσουν τον πληθυσμό ότι κυκλοφορούν χάπια ecstasy που μπορούν να προκαλέσουν ακαριαίο θάνατο ακόμα και με μία και μοναδική δόση.

Το Βέλγικο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Ναρκωτικά (Belgian Early Warning System on Drugs /BEWSD) ενημέρωσε αρχικά τον κοινό μέσα από τις ολλανδόφωνες εφημερίδες  Het Gazet van Antwerpen και Het Belang van Limburg. Έδωσε στοιχεία ότι αυτά τα νέα χάπια διαθέτουν  νέα  ελκυστικά περιβλήματα :

  •  Mitsubishi, δηλαδή ένα μικρό μπλέ τρίγωνο με το σήμα της μάρκας αυτοκινήτου
  •   Superman, κόκκινο και με το ''S'' του σουπερ-ήρωα,
  •  Nintendo
  • πεταλούδα.

images (8)tumblr_my9agwLV9P1qlxgpxo1_500

Όλα αυτά τα μικροσκοπικά χάπια φαινομενικά συμπαθητικά και φιλικά εκ πρώτης όψεως δύνανται ν΄ αποδειχθούν μοιραία:

"Εάν ένα  14χρονο κορίτσι, πάρει έστω και ένα από αυτά τα χάπια οι επιπτώσεις μπορεί να είναι θανατηφόρες", προειδοποιεί το BEWSD.

Η διαπίστωση  για  την πρόκληση ακαριαίου θανάτου , έγινε εφικτή  μέσω ενός πρωτοπορειακού προγράμματος που εφαρμόζεται πιλοτικά στις Βρυξέλλες. Οι καταναλωτές και χρήστες των ναρκωτικών ecstasy ,μπορούν να κάνουν χρήση των ουσιών που οι ίδιοι έχουν προμηθευθεί παράνομα στην αγορά μέσα σ΄ ένα συγκεκριμένο κέντρο που τους εγγυάται την ανωνυμία. Η Gazet van Antwerpen εξηγεί, πως το πρωί της Πέμπτης,πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία στις Βρυξέλλες και διαπιστώθηκαν αυτά τα κρίσιμα συμπεράσματα. "Χάρις σε αυτό το project καταφέραμε να δούμε ότι καινούργια ναρκωτικά έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, και κυρίως ,πως οι δόσεις τους, μπορούν ν' αποδειχθούν θανατηφόρες."

Τα χαπάκια περιέχουν ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό  MDMA ( 3,4-Methylenedioxymethamphetamine) που αποτελεί και την κύρια δραστική ουσία του ναρκωτικού ecstasy. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ