Κόσμος

Σοβαρεύουν τα πράγματα στη Λιβύη, «επέμβαση» ΗΠΑ

Σε έμμεση «επέμβαση» στη Λιβύη όπου η βία των πολιτοφυλακών κλιμακώνεται και οι νεκροί συνεχίζουν να συσσωρεύονται, προσανατολίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο τραπέζι, η Διοίκηση Αφρικής (AFRICOM: African Command) να αναλάβει την ευθύνη για την εκπαίδευση δύναμης 5-7.000 στρατιωτώντης αφρικανικής χώρας, σε αποστολές αντιτρομοκρατίας, αλλά και μια μικρότερη δύναμη, η οποία θα ασχοληθεί για «εξειδικευμένες» αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Φαίνεται, ότι οι προτάσεις για την εκπαίδευση της δύναμης είναι να γίνει στην Ιταλία ή στη Βουλγαρία. Τα… γνωστά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ελλάδα, κάτι που θα έφερνε στα ταμεία σοβαρά ποσά.

Το αδύνατο σημείο της πρότασης είναι ότι στη Λιβύη, οι «μετακινήσεις» στις συμμαχίες είναι συνεχείς, οπότε ο φόβος είναι μην εκπαιδευτεί προσωπικό το οποίο στη συνέχεια θα το βρει αντίπαλο η κυβέρνηση της Λιβύης…

Μια κυβέρνηση, η οποία παρά τις διαμαρτυρίες, φαίνεται πως είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, όπως του Λίμπι, που θεωρούνταν στέλεχος της Αλ Κάιντα και ενός άλλου που φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη…

defence-point.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ