Κόσμος

Δανία: Η Ε.Ε. δεν ελαφρύνει τις κυρώσεις απέναντι στο Ιράν

Δεν υπάρχει πρόσφορο πεδίο για την χαλάρωση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν μέχρις ότου η Τεχεράνη κάνει τα απαραίτητα βήματα συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις που ισχύουν αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, η οποία και είναι η χώρα που κατέχει την εναλλασσόμενη Προεδρεία της Ένωσης.

"Πιστεύω ότι θα είναι πολύ επικίνδυνο εάν δημιουργήσουμε μία κατάσταση όπου θα πούμε στους Ιρανούς ότι μπορεί να ακυρώσουμε μέρος των κυρώσεων’’, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Villy Sovndal, όταν ερωτηθηκε εάν οι κυρώσεις μπορεί να βαίνουν προς χαλάρωση καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

"Είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο να κάνουν μία πολύ μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων να οδηγούν πουθενά’’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sovndal.

Τα σχόλια του είναι απότοκος των συνομιλιών που είχε τις προηγούμενες δύο ημέρες με διαπραγματευτές από την Τεχεράνη και εκπροσώπους έξι παγκόσμιων δυνάμειων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Ιράν ζήτησε την ακύρωση των κυρώσεων και την αναγνώριση ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου που διενεργεί είναι καθαρά για ειρηνικούς σκοπούς – οι Η.Π.Α απαίτησαν επείγουσα δράση για την απόδειξη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναζητά την πιθανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, πρόθεση την οποία η Γουάσιγκτον και το Ισραήλ απειλούν να τερματίσουν διά της βίας...

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ