Κόσμος

Πανικό προκάλεσε ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ινδονησία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους οι οποίοι εγκατέλειψαν αμέσως τα σπίτια τους, τα γραφεία και πολλά σχολεία.

Οι αρχές δήλωσαν επίσημα ότι ο σεισμός δεν έχει την δυναμική να προκαλέσει ένα πιθανό τσουνάμι.

Η Αμερικανική Ένωσης Γεωλογικής Έρευνας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε ως πρωταρχική ισχύ 6,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε ως σημείο εκδήλωσης την περιοχή έξω από την επαρχία της Papua – και πιο συγκεκριμένα 83 χιλιόμετρα εκτός αυτής. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 18 μίλια υπό του ωκεανού.

Αναφέρθηκαν ορισμένες ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν άμεσες ανακοινώσεις και αναφορές για τραυματίες.

Τα παιδιά που κατοικούν στην πόλη Manokwan, η οποία είναι η κοντινότερη στο επίκεντρο, αναφέρθηκε ότι έτρεχαν ουρλιάζοντας από τις εξόδους των σχολείων. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από κατοίκους που έτρεχαν να απομακρυνθούν από τα παλλόμενα κτίρια.

Ο Suharjono, ο οποίος είναι αρμόδιος του φορέα μετεωρολογίας και γεωφυσικής της χώρας, δήλωσε ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη προειδοποίηση για επερχόμενο τσουνάμι και δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή/και τραυματίες.

Η Ινδονησία, είναι μία χώρα η οποία είναι πολύ ευάλωτη σε σεισμούς εξαιτίας των πολλών ηφαιστείων και της τοποθεσίας της: ακριβώς στο σεισμογενές σημείο «δαχτυλίδι-φωτιά» (‘ring of fire’)του Ειρηνικού.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ένας πανίσχυρος σεισμός μεγέθους 8,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ένας εξίσου ισχυρός μετασεισμός 8,2 Ρίχτερ χτύπησαν την ακτή της βόρειας Ινδονησίας αλλά ευτυχώς δεν είχε ως αποτέλεσμα κύμα τσουνάμι παρά τις προειδοποιήσεις.

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ