Κόσμος

Ιράκ: 20 ακόμη νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας

Ηγετικό στέλεχος της Αλ-Κάιντα έπεσε νεκρό

Τουλάχιστον 20 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και ακόμη 35 τραυματίσθηκαν, καθώς η σχετική ησυχία των τελευταίων ημερών στο μέτωπο του Ιράκ έλαβε ένα αποφασιστικό τέλος μέσω αρκετών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας και βομβιστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το pentapostagma.gr, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε για τους αναγνώστες του, παρουσιάζει τα κυριότερα γεγονότα από το Ιρανικό μέτωπο:

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας στην Falluja σκότωσε δύο στρατιώτες και τραυμάτισε έξι ακόμη άτομα.

Τρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρείς ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου και ενός κρατούμενου όταν βόμβα η οποία στόχευε σε μεταφορά φυλακισμένων εξερράγη στην Badoush.

Στη Βαγδάτη, τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίσθηκαν στη Mansour έπειτα από πυροβολισμούς αστυνομικών κατά βομβιστή αυτοκτονίας.

Αυτοσχέδια βόμβα στην Karrada είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Στο Ramadi, βομβιστική επίθεση σε περιπολικό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό επτά ακόμη ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών.

Βομβιστική επίθεση στην οικία εργολάβου στην Saidiya , ο οποίος συνεργάζεται με τον στρατό, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί η μητέρα του, η γυναίκα του και να τραυματιστεί ο γιός του.

Ένοπλες συγκρούσεις στη Mosul, άφησαν πίσω τους έναν ένοπλο άνδρα νεκρό.

Ηγετικό στέλεχος της al-Qaeda leader καθώς και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις, μέ ένα ακόμη στρατιώτη να τραυματίζεται.

Στην Iskandariya, αυτοσχέδια βόμβα προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Ένας υπάλληλος του υπουργείου ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίσθηκαν έπειτα από καθ’οδόν έκρηξη σε σταθμό μεταφοράς στην επαρχία Salah ad Din, και πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας επιζητεί έπειτα από τα εκρηκτικά τελευταία γεγονότα την επιστροφή 4.000 αστυνομικών στη γραμμή του καθήκοντος.

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ