Κόσμος

Συνελήφθηκε γαλλίδα προσήλυτη στο ισλάμ υποψήφια καμικάζι

Μια γαλλίδα ριζοσπαστικοποιημένη στο ισλάμ συνελήφθηκε στο Montpellier στη νότια Γαλλία με ομοίωμα κοιλιάς  από αλουμίνιο όπου θα μπορούσε να έκρυβε εκρηκτικά. Η ίδια έκανε πολλές διαδικτυακές αναζητήσεις για γυναίκες καμικάζι. 23-12-2015Αυτή η ψευδοέγκυος υποψήφια καμικάζι μια 25χρονη γαλλίδα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ αλλά και ο σύντροφός της ένας 35χρονος και οι 2 από την πόλη  Montpellier προφυλακίστηκαν μετά τη σύλληψή τους την Δευτέρα το βράδυ ύστερα από έρευνα  της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα οι ερευνητές ανακάλυψαν στην οικία της μνια ψέυτικη κοιλιά εγκύου που θα μπορούσε ν΄αποταμιεύσει αντικείμενα.Αυτήν την επίπλαστη τεχνητή κοιλιά την προμηθεύθηκε από το web.Δένει με μικρό λουράκι και ήταν καλυμμένη με αλουμινόχαρτο για να μην γίνεται αντιληπτή από συστήματα ασφαλείας.Η ίδια ισχυρίστηκε ότι την προμηθέυθηκε για να διαπράξει μικροκλοπές  σε μαγαζιά.

Ωστόσο οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς επιφορτισμένοι με την έρευνα δεν την πιστεύουν σύμφωνα με την « Midi Libre » που αποκάλυψε και την υπόθεση. Κυρίως γιατί αυτή έγινε κληρονόμος σημαντικής περιουσίας και δεν είχε ανάγκη να κλέψει αλλά και γιατί από τότε που ασπάστηκε το ισλάμ είχε « στραφεί ολοκληρωτικά στη ριζοσπαστικοποίηση « , και δεν έβγαινε μάλιστα ποτέ χωρίς Niqab την χαρακτηριστική ενδυμασία που ως πέπλο καλύπτει όλο το σώμα και που απαγορεύεται στη Γαλλία.

Η Camille περνούσε ολόκληρες ώρες κοιτάζοντας βίντεο με ακρότητες που διαπράτει το Ισλαμικό Κράτος και διάβαζε αδηφάγα τα περιοδικά των τζιχαντιστών έμπνευσης της Al-Qaida και το το  Dabiq της  Daech.Σπαταλούσε πολύ χρόνο στο να ενημερώνεται για τις γυναίκες καμικάζι και την κατασκευή βομβών.Στους δικούς της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάει στη Συρία για να πεθάνει ως μάρτυρας.Το ζευγάρι από έρευνα σε τοπικό επίπεδο αρχικά τέθηκε υπό κράτηση για τρομοκρατία και έπειτα αφέθηκε ελέυθερο. Στη συνέχεια η εισαγγελία από το Παρίσι ξαναπήρε το φάκελο και οι 2 συνελήφθησαν εκ νέου και κρατούνται.Αυτή η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια δεκάδα από αποτυχημένες απόπειρες στη Γαλλία την τελευταία διετία.nouvelobs 23.12.15

Ο άνδρας της ήταν από το Τσαντ γάλλος υπήκοος.Το υλικό που βρέθηκε στην οικία τους πιθανότατα αφορά προετοιμασία επίθεσης αυτοκτονίας.Με την υπόθεση ασχολείται η  SDAT.

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ