Κόσμος

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αρμένιοι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση από φυλάκιο του Αζερμπαϊτζάν ( ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις  7 Δεκεμβρίου  2015 η ένταση έχει ανέβει εκ νέου στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αρμενικές πηγές αναφέρουν ότι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν σφοδρό πυρ στις  θέσεις των αρμενικών φυλακίων . Ενώ στις το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου έπεσαν περίπου 2700 πυροβολισμοί και βλήματα  από διαφορετικού τύπου όπλα  αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Συγκεκριμένα εκτοξεύθηκαν βλήματα όλων   των 60 χιλιοστών, πύραυλοι , βλήματα  παραβολικού και βλήματα όλμων των 120 mm.  Επίσης εκτοξεύθηκαν 42 βλήματα  MLRs τουρκικής παραγωγής TR-107.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2015, όλμος από την πλευρά των θέσεων του στρατού του  Αζερμπαϊτζάν χτύπησε φυλάκιο της Αρμενίας, σκοτώνοντας αρκετούς στρατιώτες ενώ  τραυματίστηκαν και αρκετοί άλλοι.

Πρόκειται σύμφωνα με ρωσικές πηγές  για μία απροκάλυπτη επίθεση των Αζέρων η οποία εκπορεύεται από την Άγκυρα .

Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες  «κινητοποιεί» το χαρτί των «αδελφών» Αζέρων ,  για να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στην Μόσχα  με σκοπό να την «απασχολεί» συνεχώς.

Σύμφωνα με  άρθρο μας στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί στα αρμενο-τουρκικά σύνορα!, είχαμε αναφέρει προ ημερών ότι η η ρωσική επίλεκτη 58η Στρατιά , η οποία έχει έδρα τον Βόρειο Καύκασο , έχει αναπτύξει   συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αεράμυνας, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων , άρματα μάχης και πυροβολικό , στα  Τουρκο-Αρμενικά  σύνορα.

Η μετακίνηση  αυτή αφορά συνολικά περίπου 7.000 ρωσικό στρατιωτικό.

Η ενεργοποίηση του αμυντικού συμφώνου Ρωσίας και Αρμενίας , και η  δημιουργία κοινού συστήματος αεράμυνας, αποτελούν «μαχαιριά» στην «πλάτη » της Τουρκίας .

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία , διαθέτουν συντάγματα πυραύλων S-400 Triumf (ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου  EW Krasuha-4, τα οποία δύναται να « σβήσουν  τα φώτα» και να δώσουν   σχεδόν τον πλήρη έλεγχο σε άνω του  85 τοις εκατό της τουρκικής επικράτειας .

Σε αντιστάθμισμα οι Τούρκοι προσπαθούν να ενεργοποιήσουν την κρίση στο Ναγκόρνο –Καραμπάχ για να έχουν απασχολημένους τους Αρμένιους και τους Ρώσους. Το ίδιο επιχειρεί η Άγκυρα και με την Ουκρανία.

Επικίνδυνη πολιτική εκ μέρους της Άγκυρας με «επικίνδυνους» αντιπάλους.

https://youtu.be/MzqTc6Xcds0&w=700

https://youtu.be/Z78UNhgz_3A&w=700

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ