Κόσμος

Τσεχία: Η Πράγα χρησιμοποιήθηκε ως πέρασμα για τζιχαντιστές που επέστρεφαν από Συρία καθ΄υπόδειξην του A. Abaaoud

O Abdelhamid Abaaoud, που θεωρείται ότι ήταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στι Παρίσι συμβούλεψε άλλους ριζοσπαστικοποιημένους να έρθουν έπειτα από τη Συρία στην Ευρώπη μέσω Πράγας ανακοινώνει η εφημερίδα Tyden που αναφέρεται στο τσέχο πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka.Το τσέχικο μέσο επισημαίνει ότι ο Sobotka δήλωσε ότι πληροφορίες των ειδικών υπηρεσιών δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν την Δημοκρατία της Τσεχίας ως χώρα μετάβασης.

Σύμφωνα με τον τσέχο πρωθυπουργό οι τρομοκράτες επέλεξαν την Πράγα ως σημείο μετάβασης για να αποφύγουν την προσοχή των γαλλικών δυνάμεων της τάξης γιατί η Τσεχία θεωρείται ως μια ήσυχη χώρα.Οι πληροφορίες αυτές για διέλευση τρομοκρατών δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι μοναδικά τσέχικο λέει ο M.Sobotka. Σύμφωνα μ΄ αυτόν οι πληροφορίες αυτές δεν δείχνουν ότι πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα ή να υψώσουμε τείχη αλλά ότι πρέπει να επιτηρούμε τους εισερχόμενους με τη  βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας.Český ministr vnitra Milan Chovanec.

Ο υπουργός εσωτερικών της ίδιας χώρας εκτιμά ότι η Τσεχία σταμάτησε να είναι πέρασμα τρομοκρατών αφού ενίσχυσε την προσοχή των αρχών στους ξένους τους τελευταίους μήνες ανακοινώνει το site Lidovky.cz..tyden 20.11.15

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ