Κόσμος

Αυτός είναι ο « σύριος πρόσφυγας » καμικάζι;Τα δακτυλικά αποτυπώματα 2 υπόπτων τρομοκρατών επαληθεύουν ελληνικές και γαλλικές αρχές.Kαι β τρομοκράτης πέρασε από Ελλάδα;

Με βάση τις εξελίξεις αναβιώνει ο φόβος για τις αστυνομικές αρχές για ενδεχόμενη διείσδυση  στην Ευρώπη από το Ισλαμικό Κράτος τζιχαντιστών που περνούν ως πρόσφυγες.

Απομένει ν΄επαληθευθεί  η αυθεντικότητα του διαβατηρίου ότι δεν είναι πλαστό. Σύμφωνα με την τηλεόραση του CBS, που επικαλείται αμερικανικές υπηρεσίες το συριακό διαβατήριο που εντοπίστηκε στο Παρίσι είναι παλστό. Δεν εμπεριέχει τους αριθμούς ενός πραγματικού διαβατηρίου και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα που αναγράφεται.

Σύμφωνα με αστυνομική αρχή της Ελλάδας οι υπηρεσίες των Αθηνών έστειλαν στους συναδέλφους τους στο Παρίσι τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου του διαβατηρίου που ελήφθησαν στο νησί της Λέρου τον οκτώβρη προς επαλήθευση για να διαπιστωθεί αν είναι το άτομο που ενέχεταις τις επιθέσεις.  Αλλά οι ελληνικές αρχές δεν αποκλείουν το διαβατήριο αυτό να χρησιμοποιήθηκε από άλλα άτομαπριν τις επιθέσεις. «Το πιο λογικό είναι να θεωρήσουμε ότι αυτό το ίδιο άτομο στάλθηκε με αποστολή στην Ευρώπη», υπογράμμισε ευρωπαίος ειδήμονας της ασφάλειας υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.parismatch 15.11.15Blic_inside_full_content_pm_v8

H σερβική εφημερίδα Blic έθεσε ένα όνομα ενός δεύτερου υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Παρίσι. Είναι ο 25χρονος Ahmad Almuhammad, του οποίου το συριακό διαβατήριο σφραγίσθηκε από τις σερβικές αρχές τον Οκτώβρη και που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες καμικάζι που ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France.Σύμφωνα με το διαβατήριο γεννήθηκε στις  10 Σεπτέμβρη του 1990 στο Ιdlib, στη  Β Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα που κατέλαβαν από κοινού τζιχαντιστές της αλ Νούσρα που μετέχουν στην συμμαχία Εκσρατεία Κατάκτησης Jaysh ala Fatah και οι φράξιες της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης..

Ο άνδρας αυτός καταγράφηκε στην Ελλάδα στις 3 Οκτώβρη αφού έφθασε ως πρόσφυγας στη Λέρο από Τουρκία.Στη συνέχεια ακολούθησε την πεπατημένη.Οδηγήθηκε μέσω Σκοπίων στη Σερβία.Ο Almuhammad καταγράφηκε στις 7 Οκτώβρη στο Presevo (Σερβία) και έκανε άιτημα για να του παραχωρηθεί άσυλο.Έπειτα πήρε το δρόμο προς Κροατία όπου πέρασε από κέντρο ασύλου Opatovac στις 8 Οκτώβρη σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα Vecernji.Από την Κροατία μπήκε Αυστρία κι από εκεί συνέχισε για Γαλλία.

Η εφημερίδα δεν δίνει πληροφορίες για το ποιές είναι οι πηγές της αλλά επιβεβαιώνει ότι οι γαλλικές αρχές ζήτησαν μέσω Interpol τη συνεργασία της Σερβίας για την υπόθεση.Ανάλογο αίτημα σίγουα έχει δεχθεί και η Αθήνα.

Και δεύτερος όμως ύποπτος καταγράφηκε στην Ελλάδα πριν φθάσει στο Παρίσι.Αυτός είχε κάνει αίτημα το τρέχον έτος στην Ελλάδα με το οποίο ζητούσε άσυλο και ασχολείται με την υπόθεσή του η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές το Σάββατο.7sur7 15/11/15

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ