Κόσμος

Πούτιν: Αναστολή των πτήσεων προς Αίγυπτο και άμεσος επαναπτρισμός των δεκάδων χιλιάδων ρώσων που είναι στη χώρα αυτή

O Vladimir Poutine διέταξε την Παρασκευή την αναστολή όλων των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών προς Αίγυπτο μετά την συντριβή του ρωσικού Airbus της  Metrojet στο Σινά και το θάνατο των 224.Ο ρώσος πρόεδρος ακολουθεί στο θέμα αυτό τις υποδείξεις του Alexandre Bortnikov επικεφαλή των υπηρεσιών πληροφοριών (FSB) .  Ο τελευταίος  υπέβαλε το μέτρο αυτό την αναστολή δηλ. όλων των ρωσικών πτήσεων προς Αίγυπτο μέχρι να καθοριστεί η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ο Dmitri Peskov, διευκρίνισε στο Ria-Novosti, ότι οι πτήσεις αναστέλονται ώσπου το Κρεμλίνο να είναι ικανοποιημένο από τις συνθήκες ασφαλείας στην Αίγυπτο.Ο πρόεδρος τςη Ρωσίας διέταξε επίσης την κυβέρνηση να οργανώσει τον επαναπατρισμόόλων των ρώσων που βρίσκονται στην Αίγυπτο δήλωσε ο Peskov.

30 000 με 40 000 ρώσοι υπήκοοι είναι αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο ως τουρίστες για διακοπές ανέφερε ο Oleg Safonov, επικεφαλκής του ρωσικού πρακτορείου ταξιδίων Rostourism, σύμφωνα με το Tass. (AFP et Reuters FRANCE 24  06/11/2015 )

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ