Κόσμος

Από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου ίσως και 10 νεκροί στο Λίβανο ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Ersal στην κοιλάδα Bekaa στο Λίβανο κοντά στα σύνορα με τη Συρία σύμφωνα με την τηλεόραση Al Arabiya. Η επίθεση στόχευε γραφείο σύριων μουσουλμάνων θεολόγων. rt

H πόλη της Ersal συγκλονίστηκε από μια έκρηξη υπάρχουν πολλά θύματα. Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία al-Sabil  σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό του Λιβάνου (Ani).

Σύμφωνα με την τηλεόραση LBCI, η έκρηξη στόχευε μια συγκέντρωση της επιτροπής των σύριων μουσουλμάνων θεολόγων ulémas του Qalamoun, μια ομάδα σύριων θρησκευτικών προσωπικοτήτων που θα δημιουργούσε στο σημείο αυτό ένα γραφείο διαμεσολάβησης και διαπραγμάτευσης για την απελευθέρωση των λιβανέζων στρατιωτικών που κρατούν ομήρους από το καλοκαίρι του 2014 οι τζιχαντιστές.Η τηλεόραση αυτή μιλάει για 10 θύματα στις τάξεις των σύριων   ulémas.

Το site el-Nachra επιβεαβιώγνει από μέρους του ότι η έκρηξη στόχευε ένα εμπορικό που είχαν σύριοι υπήκοοι. Αυτό το μέσο μιλάει για 2 νεκρούς και 3 τραυματίες. Σύμφωνα με το κανάλι al-Jadid, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εκρήχθηκε πλησίον θρησκευτικού γραφείου που ανήκει στην Jabhat al-Nosra, που είναι παρακλάδι της el-Qaëda,και που επιχειρεί σε Συρία και κοντά στα λιβανέζικα σύνορα.

Η Ersal, πόλη που κατοικείται από σουνίτες ήταν το θέατρο βίαιων συγκρούσεων το 2014μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών που κυρίως προήλθαν από το συριακό έδαφος.Οι τζιχαντιστές ιδίως της αλ Νούσρα απήγαγαν τότε περί τους 30 στρατιώτες κι αστυομικούς λιβανέζους. 4 από αυτούς τους εκτέλεσαν εάν τον έιχαν αποκεφαλίσει μάλιστα ενώ οι υπόλοιποι 25 κρατούνται πάντα όμηροι. LBCI 05/11/2015 lorientlejour

[PHOTOS] Explosion hits Arsal town, casualties reporteddimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ