Κόσμος

Η Τουρκία προετοιμάζει Τουρκμένους μαχητές κατά των Κούρδων ενώ τους απαγορεύει την διέλευση στην ΒΔ Συρία (Φωτο)

Παλαιότερες αναφορές  μέσων ενημέρωσης  ανέφεραν  με βάση πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, ότι η Τουρκία έχει καταστεί συμβαλλόμενο μέρος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία , συμμετέχοντας σε πολεμικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια δίκης μελών  του Ισλαμικού Κράτους (IS) στην Τουρκία αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία, πέρα από την παροχή δυνάμεις της αντιπολίτευσης όπλων και πυρομαχικών , παρείχε  εξοπλισμό και στους Τουρκμένους της Συρίας . Επίσης το τουρκικό πυροβολό έβαλε σε θέσεις τους συριακού στρατού προς υποτήριξη των ανταρτών.

Ο Τούρκος εισαγγελέας μάλιστα  πατώντας τα πλήκτρα των τηλεφώνων των κατηγορουμένων, σύμφωνα με την  εφημερίδα  Cumhuriyet, αποκάλυψε την ύπαρξη μηνυμάτων  που εμπεριείχαν  τις συντεταγμένες των θέσεων συριακού στρατού γύρω από την πόλη Kassab.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι Τούρκοι εξόπλιζαν εκτός από τις ένοπλες Τουρκμενικές ομάδες, και την την αλ-Κάιντα στην Συρία με πρώτη και καλύτερη την περιβόητη Jabhat al-Nusra, καθώς και την σημαντική ομάδα του Ισλαμικού Μετώπου Ahrar Al -Sam.

Σήμερα ήρθαν στο φως φωτογραφίες των Τουρκμένων στην ΒΔ Συρία,  οι οποίοι εκπαιδεύονται εντατικά σε ασκήσεις ανταρτοπολέμου . Την ίδια στιγμή  απαγορεύεται η είσοδο των Κούρδων του κόμματος PYD στην ίδια περιοχή . Όλη αυτή η κινητοποίηση έχει να κάνει με την αναχαίτιση από τους Τούρκους , του κουρδικού στοιχείου σε μια περιοχή που ανήκει  δικαιωματικά στην συριακή επικράτεια.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε πρόσφατα αντίποινα στην προσπάθεια  Κούρδων μαχητών του  PYD να διασχίσουν τον Ευφράτη για να φτάσουν στην πόλη Jarablus, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας των Κούρδων της Συρίας PYD στην Βόρεια Συρία.

»Η Τουρκία δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κανέναν για να παρέμβει στην περιοχή για να διασφαλίσει τα σύνορά της», πρόσθεσε ο ίδιος.!!

Ο Ερντογάν μιλάει για εθνοκάθαρση των Κούρδων σε βάρος των μη-Κούρδων στην περιοχή. Επίσης  προσθέτει ότι ο πόλεμος της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των επερχόμενων γενικών εκλογών της 1 Νοεμβρίου 20415.

Το σενάριο το οποίο «παίζει» αυτήν την στιγμή σε ανάλυση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,είναι η πρόκληση εμφυλίου πολέμου  μεταξύ των κουρδικών οργανώσεων εντός συριακού εδάφους, με τους Τουρκμένους και Τούρκους στην  ίδια περιοχή.

Πιθανότατη ρωσική παρέμβαση θα δημιουργήσει την «σπίθα» που θα τινάζει ολόκληρη την Μέση Ανατολή στον αέρα. Απλά τα πράγματα, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν περί μη αιτήσεως αδείας από κανέναν.

Η ‘Άγκυρα έχει οριοθετήσει τα συμφέροντα της εντός εδάφους ενός κυρίαρχου κράτους που ευρίσκεται σε πόλεμο, συμπεριφερόμενη ως
«ύαινα» που επιτίθεται σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα.

Αυτή η συμπεριφορά των Τούρκων στην Συρία, καλό είναι να μας γίνεται μάθημα στην πατρίδα μας , ειδικά μετά την ανακοίνωση τουρκικών ναυτικών ασκήσεων , με παράλληλη δέσμευση ολόκληρων περιοχών στο κεντρικό Αιγαίο.

Η μεγαλομανία και η αλαζονεία της « γειτονικής χώρας» , δεν περιορίζεται προς το παρόν και θα εμφανιστεί λίαν συντόμως με την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου και των κυπριακών κοιτασμάτων.

Οποιαδήποτε υποχωρητική διάθεση και προσπάθεια κατευνασμού του θηρίου, θα επιτύχει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.Ας το έχουμε υπόψιν μας.

3_d6_d13_d11_d18_d

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ