Κόσμος

60.000 Ιρανοί Φρουροί ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση εναντίον του ISIS στην ΒΔ Συρία για να ενωθούν με τους Κούρδους!

Σύμφωνα με τον λιβανέζικο τύπο και έγκυρες πληροφορίες, εδώ και μερικές ημέρες έχει περατωθεί  η  προετοιμασία μίας  πρωτοφανούς ιρανικής χερσαίας στρατιωτικής  επιχειρήσεως  στην Συρία,  η οποία θα έχει την αμέριστη  «  εναέρια αρωγή» της  ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα « Αλ-Ακμπάρ», "η αρχή του τέλους είναι πολύ κοντά" για τον ISIS και για το σύνολο της  συριακής επικράτειας. Ο απώτερος στόχος της εκστρατείας των Ιρανών , Σύρων και της Χεζμπολάχ  που αποτελείται από τρεις φάσεις, μετά την απελευθέρωση των πόλεων Ιντλίμπ ,  Χάμα και  Λατάκια, θα είναι  η  ταχεία  προέλαση των Ιρανών στα  τουρκικά σύνορα και η σύνδεση  τους με τους χιλιάδες Κούρδους αντάρτες της οργάνωσης YPG. Κάτι που θα βάλει "φωτιά " στην Άγκυρα για το μέλλον της ίδια της Τουρκίας.

Μετά το τέλος των Τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr  από ότι διαφαίνεται, θα έρθει και το τέλος των Τούρκων και του τουρκικού κράτους . Τα θεμέλια για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν  έχουν ήδη  τεθεί.  Οι Ιρανοί , μαζί με τους Ρώσους θα κυριαρχήσουν σε αυτό το κομμάτι της Μέσης Ανατολής στο άμεσο μέλλον.

Η  εφημερίδα, γνωστοποιεί ότι ήδη οι πρώτες τακτικές μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης έχουν εισέλθει στην Συρία, λαμβάνοντας  τις κατάλληλες  θέσεις για την εξαπόλυση μιας άνευ προηγουμένου επίθεση έως τα  τουρκικά σύνορα.

Οι  Ιρανοί πάνοπλοι στρατιώτες θα  ενταχθούν στον συριακό στρατό και στις δυνάμεις της  Χεζμπολάχ, κατά την διάρκεια της εκστρατείας, η οποία έχει ως στόχο να επανακτήσει τον έλεγχο της βορειοδυτικής Συρίας. Αλίμονο σε ότι βρεθεί στο διάβα αυτής της δύναμης όσο αφορά τους Τζιχαντιστές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλάβει το τέλος τους και τρέχουν να σωθούν στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Στρατιωτική πηγή της εφημερίδας «Αλ-Ακμπάρ» αναφέρει  σχετικά με την ύπαρξη μιας τεράστιας συγκέντρωσης στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο - στην επαρχία της Χάμα, στην κοιλάδα του Gab και της επαρχίας της Λατάκειας, από εξήντα χιλιάδες αφηνιασμένους Ιρανούς  Φρουρούς της επανάστασης, οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί και ψυχολογικά, ιδεολογικά και προπάντων στρατιωτικά εναντίον των ισλαμιστών μαχητών του ISIS.

Η ρωσική Αεροπορία σήμερα σε ξεχωριστή είδηση έδωσε μια απάντηση στην  επίθεση εναντίον  της ρωσικής πρεσβείας , εξαπολύοντας ανελέητους  βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ. Εκεί  τα ρωσικά SU-34 βομβάρδισαν  δεκάδες οχυρές θέσεις της Jabhat Al-Nusra και των συμμάχων της Harakat Ahrar Al-Sham και Ansar Al-Sham, τους οποίους όλους μαζί οι ΗΠΑ αποκαλούν "μετριοπαθή αντιπολίτευση".

Η επίθεση των Ιρανών αποτελεί μέρος της  συμφωνίας του Ρώσου Προέδρου με τον Ιρανό ομόλογο του για την τύχη της Συρίας. Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ,  επικεφαλής του επίλεκτου σώματος Αλ Κουντς, θα έχει τον πρώτο λόγο. Το κυνήγι των Τζιχαντιστών μόλις άρχισε !

 

https://youtu.be/ZKdpYyIjzv0&w=700

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ