Κόσμος

Βρυξέλλες: Τούρκοι σωματοφύλακες του Ερντογάν και μέλη της βελγικής ασφάλειας συνεπλάκησαν

Ο βασιλιάς Φιλλίπ του Βελγίου τον έκανε μέλος του τάγματος του Λεοπόλδου.Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη τιμή που απέδωσαν οι Βρυξέλλες στον τούρκο πρόεδρο.Την Κυριακή 4 Οκτώβρη 3000 άτομα*CaptCyggyi

συγκεντρώθηκαν στην Place Stéphanie για να υποδεχθούν τον Recep Tayyip Erdogan στις Βρυξέλλες κοντά στο ξενοδοχείο του.Τότε προκλήθηκε ένα πρώτο επεισόδιο μεταξύ των ανδρών του της προσωπικής ασφάλειας και των αστυνομικών αρχών της πόλης.Την Δευτέρα ο Erdogan προσκλήθηκε στο Institut Egmont στην Val Duchesse, όπου έκανε και ομιλία.Τότε έγινε και το πιο βίαιο επεισόδιο.

Επήλθε τη στιγμή της επιβαβαίωσης από πλευράς ασφάλειας των χώρων στους οποίους ο θα έμπαινε ο Ερντογάν.Υπήρξε διένεξη μεταξύ των 2 πλευρών για το ποιά υπηρεσία νομιμοποιείται να κάνει τον έλεγχο των χώρων.Ήρθαν στα χέρια μέλη των βελγικών υπηρεσιών με αυτά της τούρκικης αποστολής.Αντάλλαξαν πολλά χτυπήματα.Ένας της ασφάλειας του Ερντογάν χτύπησε ένα βέλγο της υπηρεσίας προστασίας των VIP.Γρήγορα ο τούρκος βρέθηκε στο έδαφος και εκεί τελίωσαν όλα. Η βελγική πλευρά αποδίδει τα επεισόδια στην έλλειψη σεβασμού εκ μέρους των τούρκικων υπηρεσιών.rtbf  6.10.15Visite du président turc: pourquoi Recep Erdogan a été décoré par le Roi?

*Υπάρχει μεγάλη τουρκική κοινότητα στο Βέλγιο,υπάρχουν τούρκοι βουλευτές  όπως ο Εμίρ Κιρ που έχει διπλή υπηκότητα και τούρκικη και είναι ο νυν δήμαρχος του Saint-Josse. ενός από τους 19 δήμους της πόλης των Βρυξελλών ή η βουλευτής Mahinur Özdemir που τελευταία διαγράφθηκε από το κόμμα της γιατί δεν αναγνώριζε την αρμενική γεονοκτονία.Η μοσυουλμανική Λίγκα του Βελγίου είχε τούρκο επικεφαλή..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ