Κόσμος

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η τελευταία ευκαιρία, η «μάχη της Κρήτης» και το ρίσκο του νικητή

Καταγραφή

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα με τον ξένο τύπο να αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ, στη μάχη που θα δώσουν τα κόμματα.Οι Financial Times, και ο  Χιούγκο Ντίξον βλέπουν τις εκλογές ως την «τελευταία της ευκαιρία» για την Ελλάδα. Όποιος έρθει πρώτος στις εκλογές της Κυριακής μπορεί να ρισκάρει τα πάντα. Αν ο νικητής σχηματίσει έναν σταθερό συνασπισμό με πρόθυμους υπουργούς η χώρα θα μπορούσε να μπει σε μία ομαλή πορεία. Διαφορετικά θα ρισκάρει να σταλεί στην… κόλαση. «Η πρώτη δουλειά το πρωί της Δευτέρς θα είναι ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης» τονίζει.

Η Wall Street Journal, γραφει για την … μάχη της Κρήτης τονίζοντας πως η μεγαλόνησος είναι «το κλειδί για τις ελληνικές εκλογές» καθώς όπως γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να ανακτήσει ψηφοφόρους στα αριστερά, έπειτα από τη στροφή στη λιτότητα. Το δημοσίευμα εξηγεί ότι η Κρήτη είναι καθοριστική περιφέρεια, αφού με πληθυσμό 620.000 ανθρώπων κατέχει 16 από τις 300 έδρες της Βουλής. Αυτές οι έδρες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τονίζεται.

Ο βρετανικός Guardian κάνει αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη γράφοντας πως «Ο αυθεντικός Μεϊμαράκης γοητεύει τους Έλληνες ψηφοφόρους». To σημοσίευμα επισημαίνει ότι παρ΄ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πολιτικός χρόνων, κατάφερε να προκαλέσει πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα και να γοητεύσει τους ψηφορόρους.

Από το Channel 4 ο Πολ Μέϊσον αναρωτιέται εάν «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει;» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως από το «φαινόμενο» ΣΥΡΙΖΑ «έφυγε κομμάτι της μαγείας».

Η βρετανική Telegraph επισημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει πολλά «Όποιος κι αν έρθει στην εξουσία». Εκατομμύρια απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα μείνουν στο σπίτι, σημειώνει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ