Κόσμος

ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ??? Αυτό το camp χωράει 3.000.000 πρόσφυγες και όμως οι Σαουδάραβες δεν δέχονται ούτε έναν !!!

 

Βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από τη Μέκκα, το λένε «camp» αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια πραγματική μεγαλούπολη αφού διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει 3.000.000 ανθρώπους. Παρόλα αυτά οι Σαουδάραβες αρνούνται να φιλοξενήσουν σε αυτό έστω και έναν πρόσφυγα καθώς χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της μαζικής επίσκεψης των μουσουλμάνων στο προσκύνημα της Μέκκας και τις υπόλοιπες 360 μένει παντελώς άδειο.
Το συγκεκριμένο «camp» διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές οι οποίες μάλιστα είναι απολύτου ασφαλείας όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και κάθε άλλη ευκολία προκειμένου να κάνουν άνετη τη διαμονή εκατομμυρίων πιστών στον Μωάμεθ οι οποίοι, ως θρησκευτικό καθήκον, όσοι είναι ενήλικες και σωματικά υγιείς οφείλουν, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να συμμετάσχουν σε αυτό το προσκύνημα στον «ιερό βράχο».

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία είναι η δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, ο πρώτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καθώς και η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα αποθέματα. Δηλαδή μια χώρα πάμπλουτη, ασχέτως… θρησκείας. Ωστόσο αρνείται να δεχθεί έστω και έναν πρόσφυγα.

Τον ίδιο αριθμό όμως προσφύγων, δηλαδή… κανέναν, δήλωσαν πως θα δεχθούν και οι άλλες πέντε επίσης πάμπλουτες χώρες του Περσικού, όπως, Κατάρ, ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν.
ΠΗΓΗ
http://www.ereportaz.gr/afto-to-camp-chorai-3-ekat-prosfiges-ke-omos-i-saoudaraves-den-dechonte-oute-enan-foto

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ