Κόσμος

Kαμερούν:71 παιδιά βασανίστηκαν και βιάστηκαν σε κορανικό σχολείο

Στις 8 Αυγούστου 2015 στη συνοικία Ηaoussa στην Ngaoundéré ένα κορανικό σχολείο είχε μετατραπεί σε κέντρο κράτησης όπου τα παιδιά υποβάλονταν σε σωματική κακοποίηση, τιμωρίες και βασανιστήρια.Κολαστήριο.Συνολικά 71 παιδιά εκ των οποίων 69 αγόρια και 2 κορίτσια για χρόνια ήταν αλυσοδεμένα,ρακένδυτα και υποβάλονταν σε βασανιστήρια από τον δάσκαλό τους του κορανικού σχολείου τον Mohamadou Moctar.Αυτός μαζί με κάποιον ονόματι Ibrahim Souleymane ο οποίος μάλιστα έφερε στολή αστυνομικού πρωτοστατούσαν στην κακοποίηση των παιδιών. Αυτός ο τελευταίαος κατά τα φαινόμενα ήταν το εκτελεστικό όργανο του πρώτου και υπέβαλε τα παιδιά στο βασανισμό όταν έπαιρνε τις ανάλογες εντολές.

«Πρόκειται για ένα κέντρο κοινωνικής μέριμνας.Έχει παιδιά με διανοητικά προβλήματα ή παιδιά που είναι δαιμονισμένα.ΟΙ οικογένειες δεν μπορούν να τα υποφέρουν και τα οδηγούν σε εμάς για να τους ανακουφίσουμε.Εγώ ασχολούμαι με την εκπάιδευσή τους. » διατείνεται ο Mohamadou Moctarστις δυνάμεις της τάξης.Στα παιδικά κορμάκια είναι ορατά τα στίγματα από την κακοποίηση και τη βία που προκάλεσαν πραγματικό ρίγος σε αυτούς που τα πρωτοαντίκρυσαν.

Ένα 14χρονο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στις αρχές : «οδηγήθηκα από τους γονείς μου εδώ γιατί αρνήθηκα να παντρευθώ έναν άνδρα που αυτοί με υποχρέωναν να πάρω για σύζυγό μου.Σύμφωνα μ ετους γονείς μου με έφεραν εδώ για να απελευθερωθώ από τα κακά πνεύματα.Κατά την παραμονή μου εδώ βιάστηκα από τον Mohamadou Moctar» καταγγέλει η 14χρονη.

Ο 50χρονος Hamat Issa ράφτης στο επάγγελμα ήταν ομεγαλύτερος σε ηλικία από τους κρατουμένους του θηριώδη Mohamadou Moctar.Ομολογεί ότι οδηγήθηκε στο κέντρο αυτό δια της βίας από μέλη της οικογένειάς του.«Από τότε που ήρθα ήμουν υποχρεωμένος να καθαρίζω και να θάβω τους συντρόφους που πέθαιναν» δήλωσε στις αρχές.

Κατά τις ανακρίσεις προέκυψε ότι προκλήθηκαν και 8 θάνατοι στο κέντρο αυτό της κοινωνικής μέριμνας. Τα θύματα αφού δέχθηκαν ιατρικέ ςφροντίδες και φαγητό παραδόθηκαν στις οικογένειές τους.Σύμφωνα με πηγέ ςτης αστυνομίας αυτού του είδους οι πρακτικές θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος πλύσης εγκεφάλου σε αυτά τα παιδιά ώστε αργότερα να ενταχθούν στην Boko haram.Για ντην ώρα διεξάγεται έρευνα από τις αρχές για να ρίξει φως σε αυτήν την πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές. (camer24 11.8.15)

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ