Κόσμος

Ο σύριος ΥΠΕΞ από το Ιράν διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ επικοινώνησαν με τη συριακή κυβέρνηση πριν την είσοδο των προστατευόμενων τους στη Συρία για να πολεμήσουν την ISIS

MouallemO YΠΕΞ Συρίας ο Walid al-Mouallem, ανέφερε ότι στην χώρα του δεν υπάρχει καμιά μετριοπαθή αντιπολίτευση διευκρινίζοντας ότι ο καθένας που φέρει όπλο κατά του σριακού κράτους είναι τρομοκράτης.

Απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσαν δημοσιογράφοι κατά την επίσκεψή του στη Τεχαράνη σχετικά με την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την πρόθεσή τους να διοχετεύσουν αεροπορική υποστήριξη στους λεγόμενους μετριοπαθείς στη Συρία ο κ. Mouallem γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ επικοινώνησαν με τη συραική κυβέρνηση πριν την είσοδο αυτής της ομάδας και ανέφεραν ότι αυτή θα πολεμήσει εναντίον της «Daech» και όχι κατά τους συριακού στρατού.

«Εμείς είπαμε ότι υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια στη μάχη κατά της «Daech» σε συντονισμό με τη συραική κυβέρνηση αντίθετα θα πρόκειται για καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας»,εκτίμησε ο Walid al-Mouallem.

Από την πλευρά τους ο ιρανός ΥΠΕΞ Mohammad Javad Zarif και ο γραμματέας του Ανώτερου Συμβουλίου της εθνικής ασφάλειας του Ιράν  Ali Chamkhani που συναντήθηκαν με τον Mouallem τον διαβεβαίωσαν ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας.sana (5/8/15)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ