Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκική αεροπορική επιδρομή στην Συρία

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «χτύπησαν» τέσσερις στόχους σε έδαφος που ελέγχεται από τους Ισλαμιστές αντάρτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία. Η είδηση μεταδόθηκε σήμερα  Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο  Reuters, το οποίο  επικαλείται  πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Πρόκειται για μία ευθεία εμπλοκή του τουρκικού κράτους  στον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε  μία  ημέρα μετά τις διασυνοριακές αψιμαχίες, κατά τις  οποίες σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης , αναφέρει το πρακτορείο .

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τουρκικό γενικό επιτελείο , η  Αεροπορική Βάση  του Ιντσιρλίκ, στην οποία εδρεύουν αμερικανικά και τουρκικά αεροσκάφη, έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό για την υλοποίηση επιθέσεων εναντίον  του Ισλαμικού στρατού, αναφέρει πριν από λίγο ο ρωσικός τύπος .

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να εισβάλει μονομερώς τη Συρία, αλλά προειδοποίησε ότι θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί η προστασία των συνόρων της !!.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση εκ μέρους της Άγκυρας σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, διότι καταδεικνύονται σαφέστατα  τα σχέδια της Άγκυρας για την χώρα αυτή. Τα τουρκικά γεωπολιτικά σχέδια στην  Μέση Ανατολή, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα στο ευρύ κοινό, και το μόνο που διαφαίνεται είναι μια άμεση πολεμική εμπλοκή στο συριακό έδαφος, αλλά είπαμε ότι αυτοί οι φονιάδες του ISIS,  κάποια στιγμή θα εξολοθρευτούν η επόμενη μέρα όμως θα  φέρει τον τουρκικό νέο-οθωμανισμό «βαθιά» στην Μέση Ανατολή .

Επίσης την ίδια στιγμή η Άγκυρα στέλνει  συνεχώς όπλα στους Τουρκομάνους  στην Συρία , προσπαθώντας να λάβει  θέση στην μελλοντική μάχη για την νέα  κατάσταση  στην Συρία έναντι των Κούρδων του YPG. Ενώ ταυτόχρονα  οι σχέσεις του τουρκικού βαθέως κράτους με τον ισλαμικό στρατό παραμένουν «στενότατες».  Η πολιτική των Τούρκων σε « διπλό ταμπλό» αποτελεί ένα επικίνδυνο και ακραίο παιχνίδι με πολλές συνέπειες. Εάν σε όλα αυτά συμπεριληφθεί και η δημιουργία τουρκικής βάσης στο Κατάρ , τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Η Τουρκία , με την πολιτική της  αυτή , διαφαίνεται ότι ασκεί  «δικαιώματα» περιφερειακής υπερδύναμης με τάσεις οθωμανικού ηγεμονισμού, κάτι που φέρνει από τον μακρινό ορίζοντα « πολλές και μεγάλες θύελλες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ