Κόσμος

Η ΙSIS EΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΑL ΗΑSAKA/ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

 

CQUGquhuQ H  (ISIS) εξαπέλυσε 2 εκτεταμένες επιθέσεις για να καταλάβει την πόλη Hassaké και την πόλη Kobane (‘Ayn Al-Arab) στη Β Συρία.

To Iσλαμικό Κράτος διείσδυσε και πάλι στην παραμεθόρια πόλη συροκουρδική πόλη Κομπάνι 5 μήνες μετά την εκδίωξή του από εκεί ενώ επιχειρεί εισβολή και στην πόλη Hassaké όπου συναντά σθεναρή αντίσταση από τον συριακό στρατό. Το παγιδευμένο όχημα της Daesh σκότωσε τουλάχιστον 8, και τραυμάτισε 38 στο Kobani.Yπάρχουν αναφορές για 2 οχήματα που ανατινάχθηκαν με εκρηκτικά κατά κούρδων μαχητών. Το SRCU κάνει λόγο για βίαιες συγκρούσεις στην πόλη μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΔΩhttps://twitter.com/zaidbenjamin/status/613984860550623232CIVQCtcVAAAlFSx

Τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu Agency ότι συγκρούσεις μεταξύ της Daesh και των μαχητών του YPG εντάθηκαν στο κέντρο της πόλης Kobani.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση με το παγιδευμένο όχημα έγινε κοντά στο συνορικαό πέρασμα Mursitpinar στην επαρχία Sanliurfa Suruc τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανταποκριτές του Agence Anadolu αναφέρουν ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στην Τουρκία και άλλοι μεταφέρθηκαν στην Sanliurfa. (aa.com)Ανεξάρτητες πηγές κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και 100 ταρυματίες στο Κομπάνι.

Από επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην πόλη σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές σκοτώθηκαν 12 άτομα και 70 άλλα τραυματίστηκαν.(figaro)Στο Κομπάνι συγκρούσεις μένονται στο κέντρο της πόλης μεταξύ των ισλαμιστών και των συροκούρδων σήμερα Πέμπτη.»Οι τζιχαντσιτές πραγματοποίησαν μια επίθεση αυτοκτονίας στον τομέα που βρίσκεται κοντά στο συνοριοπέρασμα με Τουρκία.Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν.Σφοδρές μάχες ξέσπασαν.Υπάρχουν πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους», αναφέρει το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH.Τον Γενάρη οι κουρδικές δυνάμεις εκδίωξαν με την αμέριστη συμπαράσταση των αεροπορικών επιδρομών της αμερικανικής συμμαχίας τους τζιχαντιστές από το Κομπάνι.( rtl)Ακτιβιστές καταγγέλουν ότι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν από την Τουρκία.

Η ΜΚΟ του Λονδίνου αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές διείσδυσαν σε 2 συνοικίες και στην Hassaké, πόλη της ΒΑ Συρίας που ελέγχει ο στρατός κάτι που διαψεύδουν φιλοκυβερνητικά μέσα.Έγιναν αλλεπάλληλες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα για να κάμψουν την ανατίσταση του συριακού στρατού.Το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 20 τζιχαντιστές 30 στρατιώτες.Bίαιες συγκρούσεις διεξάγονται στις συνοικίες του νότου της πόλης που συνοδεύονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς.Η συριακή αεροπορία επιχειρεί να ναχαιτίσει την επίθεση των τζιχαντιστών.

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ