Κόσμος

H ISIS ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΑΠΗΓΑΓΕ 86 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ISIL militants are believed to have kidnapped 86 refugees

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν 86 μετανάστες από την Ερυθραία *στη Δυτική Λιβύη.

Oι τζιχαντστές χτύπησαν το πρωί της Τετάρτης και σταμάτησαν ένα τροχόσπιτο.Στη συνέχεια κατέβασαν τους ανθρώπους και τους χώρισαν σε χριστιανούς και μουσουλμάνους (κατά την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε και στο μακελειό του πανεπιστημίου στη Κένυα όπου η  σομαλιανή οργάνωση Αλ Σεμπάμπ παρακλάδι της Αλ Κάιντα έσφαξε 150 φοιτητές στη Γκαρίσα) σύμφωνα με την Meron Estafanos τον συνιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής για τους πρόσφυγες από την Ερυθραία με έδρα την Στοκχόλμη.Αυτοί που διατείνονταν ότι είναι μουσουλμάνοι δοκιμάστηκαν στη γνώση του κορανίου και στο αν γνωρζίουν την εκτέλεση των προσευχών.

Τον Απρίλιο και πάλι η ISIS στη Λιβύη είχε απαγάγει 79 πρόσφυγες χριστιανούς αιθίοπες και ανθρώπους από την Ερυθραία. Μετά από 30 ημέρες αποκεφάλισαν περισσότερους από 30.

Λεπτομέρειες της επίθεσης θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες καθώς 9 άτομα κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την κυρία  Estafanos, οι όμηροι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την πόλη της Ερυθραίας Adi Keyih. (Telegraph 5.6.15)

Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά μεταξύ των ομήρων.Υπάρχουν 12 γυναίκες και ένα παιδί  σύμφωνα με την «International Business Times».Αναφέρεται ότι τους απήγαγαν στις 3 Ιούνη και ενώ κατευθύνονταν οδικώς προς την Τρίπολη. (coptstoday 6/6/2015)

*To όνομα Ερυθραία ανάγεται στην εποχή της Ελληνικής Αρχαιότητας αφού στα ελληνικά ερυθρός είναι ο κόκκινος. Σε αυτήν οφείλεται και η ονομασία της Ερυθράς Θάλασσας. Eκτιμάται ότι το 47 % των κατοίκων είναι χριστιανοί που αυτοχαρακτηρίζονται ορθόδοξοι όπως και οι Αιθίοπες.

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ