Κόσμος

Βρετανός πολιτικός του Συντηρητικού Κόμματος έλαβε τουρκική ιθαγένεια

Επισφράγιση των καλών σχέσεων διαχρονικά , θεωρείται η παράδοση τουρκικής ιθαγένειας  σε Βρετανό  βουλευτή , ο οποίος έχει Τουρκάλα σύζυγο από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση .

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρέδωσε σε ειδική τελετή , στον πρώην Βρετανό βουλευτή Ρόμπερτ Τζον Ουόλτερ τουρκική ταυτότητα .

Ο 66χρονος πολιτικός ήταν βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του βόρειου Ντόρσετ από το 1997 έως το 2015.  Ο Ουόλτερ επισκεπτόταν συχνά την Τουρκία μαζί με την Τουρκάλα σύζυγο του Φεριντέ Αλπ. Επίσης , Τσαβούσογλου και Ουόλτερ συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.!! 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο,  παραδόθηκε  στον πρώην Βρετανό πολιτικό η  τουρκική ιθαγένεια και η ταυτότητα του.

«Έγινα Τούρκος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ανυπομονώ να περάσω ωραίες μέρες στην Τουρκία», είπε ο Ρόμπερτ Τζον Ουόλτερ μετά  την παραλαβή του τουρκικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια διαθέτει ένα  τεράστιο πλέγμα γνωριμιών( Lobby) ,σε όλον τον κόσμο. Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο την « διαμόρφωση της κοινής γνώμης» πολιτικών ελίτ σε διάφορες χώρες ( Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, κά) υπέρ των τουρκικών συμφερόντων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ειδικά στις ΗΠΑ, έχουν δημιουργηθεί ινστιτούτα τα οποία « τροφοδοτούνται αφειδώς» με μπόλικο χρήμα για το ίδιο σκοπό. Προσλαμβάνονται πρώην επικεφαλής κρίσιμων υπηρεσιών, βουλευτές, δημοσιογράφοι, κοινώς άτομα με  υψηλές  διασυνδέσεις.

Σε αντιδιαστολή η Ελλάδα η οποία διαθέτει ομογενείς Έλληνες  σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν μπορεί να  τους χρησιμοποιήσει για την επίτευξη των εθνικών σκοπών της. Οι ελληνικές παροικίες σε όλο τον κόσμο είναι πάρα πολλές, αλλά οι δραστηριότητες των ομογενών με την πατρίδα περιορίζονται σε ταξιδάκια και τελετές «φιλίας και αγάπης».

Πρέπει κάποτε να εκμεταλλευτούμε την ελληνική παρουσία στα πέρατα του κόσμου, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων μας.  Για αυτό απαιτείται η σύσταση αναλόγου τμήματος στο ελληνικό ΥΠΕΞ με το απαιτούμενο εκπαιδευμένο προσωπικό .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ