Κόσμος

Έτσι ετοιμάζεται η «Μεγάλη Αλβανία»-Συνάντηση Εντι Ράμα με τους Αλβανούς ηγέτες της ΠΓΔΜ

Έτσι ακριβώς υπό το φώς της ημέρας «προετοιμάζεται» η δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», με την ένωση Αλβανίας –Κοσόβου- δυτικής ΠΓΔΜ.

Η απόφαση προφανώς από αλβανικής πλευράς είναι ειλημμένη, απλά θα υλοποιηθεί σε ένα λογικό βάθος χρόνου, αφού ακουσθούν  προσωρινά οι απαραίτητες πολιτικές δηλώσεις , διανθισμένες από λέξεις όπως « ειρήνη», «σταθερότητα», «κοινωνική δικαιοσύνη». και άλλα τέτοια και μετά θα πάρουν τον λόγο τα όπλα . Με το καλό ή  με το άγριο, τα Σκόπια θα διαλυθούν αυτό είναι γεγονός, το οποίο έχει προφητευθεί  από τους  Αγίους γεροντάδες μας ...

albania 1

Σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συναντήθηκε  στο Πόγραδετς με όλους τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα "Lajmpress.com". Δεν συναντήθηκαν για να φάνε ψαράκι από την όμορφη λίμνη , αλλά για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους..

Η συνάντηση συγκλήθηκε για να συζητηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο  Ιλίρ Μέτα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμτρ  Μπουσάτι, και από τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ περίσταντο ο  Αλί Αχμέτι, ο Μεντούχ Θάτσι, ο Zijadin Sela, ο Billal Kasami  και ο  Vesel Memedi. Όλα τα " καλά παιδιά " δηλαδή,  που προετοιμάζουν το σχέδιο της τριπλής ένωσης των Αλβανών , λίαν συντόμως.

albania 3

Ετοιμάζονται αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια , το λένε οι Αλβανοί , το λέει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρώφ, το λέει ο Σέρβος Πρόεδρος , ελπίζουμε να ακούνε οι Έλληνες πολιτικοί εδώ στην Αθήνα , για να λάβουν  και αυτοί τα μέτρα τους.

Όσον αφορά την διαδήλωση στα Σκόπια από την αντιπολίτευση αυτήν ήταν πολύ μεγάλη σε όγκο και έφτανε πολλές χιλιάδες άτομα.

Επίσης σήμερα  στην Κωνσταντινούπολη μπροστά από την Πρεσβεία της ΠΓΔΜ,  Αλβανοί οργάνωσαν  πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη βία και τις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κουμάνοβο από την κυβέρνηση της πΓΔΜ, αναφέρει  η εφημερίδα « Lajmpress.com».

albania 4

Σύμφωνα τώρα με τον αντιδήμαρχο του Πρέσεβο στην Σερβία DR.SKENDER DESTANI, αμέσως μετά τη σύγκρουση που συνέβη μερικές ημέρες πριν στο Κουμάνοβο, οι σερβικές αρχές  στην κοιλάδα του Πρέσεβο, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι επίσης επικίνδυνη ενίσχυσαν ταχύτατα τα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της ΠΓΔΜ, με επιπλέον δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, δεδομένου ότι  η περιοχή απέχει είναι  20 χιλιόμετρα από το Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το επικίνδυνο της υπόθεσης σε σχέση με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας είναι οι ίδιοι οι Αλβανοί.

Όλες οι χώρες της περιοχής Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, πέρασαν μια περίοδο διεκδίκησης εδαφών και εθνικισμού , η καθεμία χώρα για λογαριασμό της  . Στην Ελλάδα ονομάστηκε « Μεγάλη Ιδέα» και αφορούσε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, και  διακόπηκε άδοξα  μετά την καταστροφή  του 1922 , στην Βουλγαρία ονομάστηκε « η Μεγάλη Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου», στην Σερβία δημιουργήθηκε η Γιουγκοσλαβία η οποία διαλύθηκε το 1992.

Οι Αλβανοί ευρίσκονται σε μια τέτοια ακριβώς « κατάσταση» κατά την οποία ζητούν να πάρουν τα εδάφη που κατοικούν σήμερα Αλβανοί. Καλό είναι και η Ελλάδα να ξαναθυμηθεί την δική της Μεγάλη Ιδέα,  για να πάρει πίσω σε μια ενδεχόμενη αναμόχλευση μιας τέτοιας κατάστασης στα Βαλκάνια,    την ΕΛΛΗΝΙΚΗ βόρειο ήπειρο που τόσο άδικα παραχωρήθηκε στους Αλβανούς από τις μεγάλες δυνάμεις . Τους Αλβανούς, οι οποίοι τα θέλουν όλα δικά τους , έχοντας ως συμπαραστάτες τους Τούρκους , ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ