Κόσμος

Κοινές ασκήσεις Τουρκίας Αζερμπαϊτζάν με «στόχο» την Αρμενία ( Video)

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο στο pentapostagma.gr(Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ), η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν «προετοιμάζονται» επισταμένα εδώ και μεγάλο διάστημα για μεγάλα σχέδια  , υλοποιώντας  παράλληλα μια σημαντική αμυντική «συμμαχία» , η οποία επισφραγίζεται  με την διενέργεια κοινών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας .

Σκοπός της πολιτικής ελίτ σε Μπακού και Άγκυρα είναι σαφέστατα   η « αλλαγή του  χάρτη» της περιοχής έχοντας ως στόχο την Αρμενία, αρχικά αλλά στην ουσία ο κύριος σκοπός είναι ο δρόμος του μεταξιού που θα υλοποιήσουν οι Κινέζοι.

Οι «υψηλές» βλέψεις  της Τουρκίας,  πιστοποιούνται από το γεγονός της παρουσίας Τούρκου Αντιστρατήγου στην άσκηση αυτή.  Κατά την διάρκεια ενός από των φάσεων της Άσκησης στην περιοχή Nakhchivan, ο Υπουργός Άμυνας του Αζερμπαιτζάν, Zakir Hasanov, και ο Τούρκος Διοικητής της 3ης Στρατιάς,  Στρατηγός Umit Dundar, θα έχουν το γενικό πρόσταγμα των επιχειρήσεων .

Η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται στα σύνορα με την Αρμενία, στην αυτόνομη περιοχή του Ναχιτσεβάν, μια περιοχή η οποία γειτνιάζει στο τουρκικό έδαφος και αποτελεί « διάδρομο» για τα « τουρκικά στρατεύματα» σε ενδεχόμενη εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η ομόδοξη χώρα της Αρμενίας, βρίσκεται « εμπόδιο» στα σχέδια των Τουρκομάνων  Αζέρων και των Οθωμανών Τούρκων , οι οποίοι υλοποιούν μια  στρατιωτική συμμαχία « βγαλμένη από τα βάθη των αιώνων».

Η «υφή» της  στρατιωτικής άσκησης ο επιθετικός χαρακτήρας της , η διακλαδικότητα, οι μεγάλοι αριθμοί στρατευμάτων και κυρίως το ΔΟΓΜΑ της, αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο «παιχνίδι» παίζεται στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

Για αυτό οι ΗΠΑ  «θέλουν» τους Τούρκους  ενεργούς στην περιοχή, απασχολώντας ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία . Επίσης η Άγκυρα μέσω αυτών των συμμαχιών όσο και με την συμμαχία και άλλων Τουρκογενών κρατών της περιοχής , επιθυμεί « κρυφά» και από τις ΗΠΑ ,να αναβιώσει τις αυτοκρατορίες του παρελθόντος.

Επιθυμία της Τουρκίας είναι και μία « καλή θέση» στο δρόμο του μεταξιού, που θα διέρχεται από την Κασπία θάλασσα , μια περιοχή η οποία θα αποτελέσει  το επίκεντρο των μελλοντικών  παγκόσμιων εξελίξεων .         

Δυνάμεις καταδρομών και πεζικού με πιθανή την αρμάτων μάχης  ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ  των δύο χωρών,   διεξάγουν από τις 12 Μαΐου 2015, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις  σε περιοχές  στην αυτόνομη επαρχία του  Ναχιτσεβάν και οι οποίες  θα ολοκληρώνονται σήμερα  Κυριακή 17 Μαίου 2015 με την συμμετοχή Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών , μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται και μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 1000 στρατιώτες, 80 τεθωρακισμένα οχήματα, 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 60 συστήματα πυροβολικού. Μαζί με τις  δυνάμεις  αυτές ενεργοποιήθηκαν οι συστοιχίες πυραύλων της  αεράμυνας του Αζερμπαιτζάν, με σκοπό την αεροπορική κάλυψη της περιοχής . Εκτελέσθηκαν αεραποβατικές ενέργειες πίσω από τις γραμμές του εχθρού, αποφεύγοντας την Αντιαεροπορική «ομπρέλα» του αντιπάλου, επίθεση μηχανοκίνητων τμημάτων με σκοπό την δημιουργία ρηγμάτων στην αμυντική τοποθεσία, και κίνηση  υπερκέρασης τοποθεσίας, καθώς και ενεργοποίηση  αεράμυνας σε προελαύνοντα χερσαία στρατιωτικά  τμήματα.

Όλα αυτά προϊδεάζουν για τα κοινά σχεδία Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν στην « ευαίσθητη» αυτή περιοχή. Από την άλλη πλευρά  στο Κρεμλίνο,  η  ρωσική στρατιωτική ελίτ,   γνωρίζει τι ακριβώς  « ετοιμάζουν», οι δύο "σύμμαχοι"  και αναδιοργανώνεται καταλλήλως στην Αρμενία. Επίσης  Τούρκοι και οι Αζέροι προσπαθούν να ισχυροποιήσουν την θέση τους εν όψει λειτουργίας  του νέου  αγωγού.

Οι Τούρκοι αποτελούν τον " πολιορκητικό κριό" των ΗΠΑ στον Καύκασο , όπως πράττουν 'ήδη στα Βαλκάνια.

Στα Βαλκάνια , ο τουρκικός παράγοντας ενεργοποιείται μαζί με τον αλβανικό εθνικισμό επιθυμώντας αλλαγής συνόρων. Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την αναβίωση του οθωμανικού αυτοκρατορικού παρελθόντος τους...αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LQ6_86GuIf0&w=600

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ