Κόσμος

Σε επαγρύπνηση οι αμερικανικές αρχές των ΗΠΑ για τυχόν επιθέσεις ισλαμιστών

Τέξας : Επιχείρηση  «εμπνευσμένη» από τον ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους

Οι βαριά οπλισμένοι ένοπλοι που επιτέθηκαν σε ένα διαγωνισμό καρτούν κοντά στο Ντάλας  την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ήταν μάλλον εμπνευσμένοι  από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, αν και δεν υπάρχει  μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι οι δράστες ακολουθούν τον ισλαμικό στρατό σύμφωνα με την εφημερίδα  washingtonpost.com.

Αυτό όμως που πραγματικά φοβούνται οι αρχές είναι η μίμηση , η το ξύπνημα τυχόν ισλαμικών πυρήνων στην αμερικανική επικράτεια. Για αυτό μετά το περιστατικό προφανώς τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια όλες  οι αρχές .

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι  επιβολής του νόμου, δήλωσαν  ότι  ακόμα από την ανάλυση των ηλεκτρονικών συσκευών των δραστών, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, δεν υπάρχουν στοιχεία που να τους εμπλέκουν άμεσα με τον ISIS.

Οι δύο άνδρες, ο  Elton Simpson, 30 ετών μουσουλμάνος και ο συγκάτοικος του Nadir Soofi, 34 ετών , δεν είχαν  επίσημες σχέσεις με τον ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους, των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν επιστήσει την προσοχή στους υπευθύνους του  διαγωνισμού κινουμένων σχεδίων,   που είχε  σκοπό να γελοιοποιήσει τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, την Τρίτη,για τυχόν προβοκάτσιες τύπου Παρισίων . Ο ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα του  Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε  την ευθύνη για την επίθεση.

« Λέμε στην Αμερική και  στους χριστιανούς ότι έρχονται  ακόμη χειρότερα», ανακοίνωσε  ο σταθμός, σύμφωνα με  μετάφραση από το SITE Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί τις απευθείας συνδέσεις  από ισλαμιστικές μαχητικές οργανώσεις.

Το FBI παρακολουθεί στενά τους πολίτες των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στην δύναμη του ισλαμικού κράτους, λόγου του φόβου  της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων αλλά και των επιθέσεων εντός του αμερικανικού εδάφους.

Τον Μάρτιο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέλαβαν  δύο άνδρες στο Ιλλινόις, ένας από τους οποίους  κατηγορήθηκε  για συνωμοσία διότι είχε σκοπό  να επιτεθεί σε μια στρατιωτική εγκατάσταση επιθυμώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Το FBI συνέλαβε  επίσης δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της  συνομωσίας στην  κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι Simpson και Soofi είχαν ταξιδέψει περίπου 1.000 μίλια από το Φοίνιξ στο Γκάρλαντ εγκαίρως για την εκδήλωση της Κυριακής, που είχε την ονομασία η Έκθεση τέχνης  Μωάμεθ , με βραβείο  10.000 δολαρίων,  για το καλύτερο σκίτσο που θα απεικόνιζε τον ιδρυτή του Ισλάμ. Και οι δύο σκοτώθηκαν αφού  άνοιξαν πυρ σε έναν φύλακα, τραυματίζοντας τον, έξω από την κτίριο της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ