Κόσμος

Οι Βρετανοί ενισχύουν τον ακήρυχτο πόλεμο των drones των Η.Π.Α

 

Η πόλη Lincoln στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας αποτελεί την νέα «κοιτίδα» για τον παγκόσμιο ακήρυχτο πόλεμο των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών.. Η Βρετανία ακολουθεί πιστά τη σύμμαχο Αμερική σε κάθε κίνηση της τελευταίας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα αυτή την εβδομάδα ότι πραγματοποιεί επιθέσεις μέσω μη-επανδρωμένων αεροσκαφών στο Αφγανιστάν μέσω της αεροπορικής βάσης της RAF στο Waddington. Μία βάση που συγκεντρώνει ήδη 100 άτομα προσωπικό για την προετοιμασία των εξελιγμένων τεχνολογικά βομβών με τις οποίες εξοπλίζονται τα drones.

Η αντίδραση της κοινής γνώμης ήταν άμεση, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τους δρόμους της πόλης προς την βάση του Waddington.

Η Βρετανία επεκτείνει, σαφώς, το πρόγραμμα τωνdrones.. Με την αμέριστη συμπαράσταση των συμμάχων της και την συνεχιζόμενη υποστήριξη της κυβέρνησης. Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει «ότι τα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη σώζουν ζωές», χωρίς βέβαια να συνυπολογίζει τις τεράστιες απώλειες άμαχων πληθυσμών.

Οι Βρετανοί επισημαίνουν ότι οι επιχειρήσεις μέσω drones πραγματοποιούνται μόνο στο Αφγανιστάν – όπου τα Βρετανικά drones έχουν ήδη συμπληρώσει 45.000 ώρες πτήσης και έχουν πραγματοποιήσει 350 επιθέσεις..

Όμως, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε αρκετά άρθρα μας στο pentapostagma.gr, η Αμερική έχει αυξήσει κατά πολύ τις επιθέσεις μέσω drones τόσο στο Πακιστάν όσο και στην Υεμένη, όπου δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς τα αθώα θύματα.

Οι βρετανοί ακτιβιστές θεωρούν πολύ πιθανό η Βρετανία να εμπλέκεται άμεσα στον ακήρυχτο πόλεμο των Η.Π.Α. τόσο στο Πακιστάν όσο και στην Υεμένη, και μάλιστα υπό την άγνοια του μεγαλύτερου μέρους της βρετανικής κοινής γνώμης.

Αν και πλέον οι πηγές πληροφόρησης είναι ευρείες, οι πλήρεις συνέπειες των επιθέσεων των drones ίσως να μην γίνουν ποτέ γνωστές..

pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ