Κόσμος

Δείτε πως οι Ρώσοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ

poutin

Ένα σενάριο που πραγματικά σοκάρει...

Ρώσος ειδικός στρατιωτικός αναλυτής, αποκαλύπτει τους τρόπους που σκέφτεται η Μόσχα να χτυπήσει την Ουάσιγκτον αν ενταθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Κινδύνων της Ρωσίας δημοσιοποίησε τα ευαίσθητα σημεία της αμερικανικής άμυνας, με ένα εξ αυτών να ειναι η σεισμική δραστηριότητα σε σούπερ ηφαίστειο και στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Αν όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Konstantin Sivkov, συνεχιστεί η πολιτική του ΝΑΤΟ που ακολουθείται σήμερα και η προσπάθεια επέκτασης της συμμαχίας προς την Ρωσία, αυτό δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στην Ρωσία από το να καταστρέψει τελείως τον εχθρό της.

Σύμφωνα με τον Sivkov, ένα από τα σενάριο που έχει επεξεργαστεί η Ρωσία είναι αυτό τις επίθεσης με πυρηνικά στο ηφαίστειο του Yellowstone ή στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Τα προηγούμενα 2,1 εκατ. χρόνια, το ηφαίστειο του Yellowstone εξερράγη τρεις φορές, βυθίζοντας στο σκοτάδι και την στάχτη σχεδον όλη την Βόρεια Αμερική.

Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι το Yellowstone θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, έτσι ένα μικρό... σπρώξιμο με πυρηνικά θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Όπως αναφέρει το Discovery Channel μία έκρηξη αυτού του μεγέθους θα βύθιζε την Βόρεια Αμερική στο σκοτάδι και τον ηφαιστειακό χειμώνα.

Από την άλλη, πλήγμα με πυρηνικά στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα θα επέφερε καταστροφικά τσουνάμι που θα σάρωναν τις ακτές των ΗΠΑ.

"Ο Πούτιν θέλει να φτιάξει την ρωσική αυτοκρατορία ξανά, δεν ξέρω που θα σταματήσει" αναφέρει σχετικά με την ρωσική δραστηριότητα ο Αμερικανός γερουσιαστής John McCain.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ