Κόσμος

Ετοιμάζεται νέα εστία σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Μολδαβία

Moldavia

Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ: «Η  Ρωσία στοχεύει ήδη  την Μολδαβία»

Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, είχαμε τονίσει επισταμένα ότι το αμέσως επόμενο διάστημα , ετοιμάζεται ένα πεδίο συγκρούσεως μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας  στην Μολδαβία, και επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

«Η Ρωσία έχει στοχοποιήσει την Μολδαβία για να την αποτρέψει από το «κλίνει προς τη Δύση», μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας μπροστά  σε Αμερικανούς Βουλευτές σε μια ακρόαση στο Καπιτώλιο, ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής στην Ευρώπη του  ΝΑΤΟ (SACEUR) Πτέραρχος Philip Breedlove, δήλωσε ότι ,η Μολδαβία θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο για την Μόσχα.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε , την ήδη υφιστάμενη ισχυρή εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία λαμβάνει χώρα στην Μολδαβία, αλλά και σε άλλα μέρη, από την Μόσχα», είπε, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το ποιους  στόχους  θα μπορούσε να στοχεύσει η Ρωσία,  μετά την Ουκρανία.

«Τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία είναι εκεί για να «διασφαλίσουν» ότι η Μολδαβία δεν πρόκειται να κλίνει προς Δυσμάς» , τόνισε ο Breedlove, στην Αμερικανική Αμυντική Επιτροπή της Βουλής, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Μολδαβία και την Ουκρανία, αναφέρει το αμυντικό πόρταλ defencetalk.com .

Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής,  είπε επίσης ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών στην Ουκρανία θα μπορούσαν να συνεχιστούν για πολύ μεγάλο διάστημα.

« Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο Πούτιν,  έχει ολοκληρώσει τους στόχους του μέσα Ουκρανία», είπε ο Αμερικανός Πτέραρχος .

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, έχει πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Πρόσφατα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα επικράτησαν  στις τελευταίες εκλογές,  έναντι των φιλο-ρωσικών αντιπάλων τους .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η περιοχή της Υπερδνειστερίας, αποτελεί στρατηγικό κόμβο για την ρωσική ομοσπονδία στην περιοχή της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Για αυτό το Κρεμλίνο συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτήν την περιοχή.

Επίσης παραθέτουμε αυτούσια δήλωση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης,  Ντμίτρι Ρογκόζιν, σύμφωνα με την οποία, η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας.

«Οι κίνδυνοι για τα οικονομικά δικαιώματα των κατοίκων της Υπερδνειστερίας ,  για την ασφάλεια της περιοχής μεγαλώνουν. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία, ως κράτος-εγγυητής και μεσολαβητής στις προσπάθειες για την επίτευξη βιώσιμης διευθέτησης της κατάστασης στην Υπερδνειστερία, συνεχίζει να υποστηρίζει τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος, στο τηλεοπτικό κανάλι tv.pgtrk.ru, πριν δύο μήνες.

Η Μολδαβία εμπλέκεται στα σχέδια σύγκρουσης τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της Ρωσίας. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα  είναι η πιθανή διάχυση της «φωτιάς» και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Εκεί το κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι Σερβοβόσνιοι που κλείνουν προς την Μόσχα. Έτσι κινδυνεύουν να εμπλακούν  όλα τα Βαλκάνια, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα βάλει φωτιά σε όλη την Ευρώπη. Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο από « κάποιους».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...