Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Στόχος" τα Άνω Λιόσια από τους Ρομά: Πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο (βίντεο)

Νέα ένταση στο Μενίδι προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν Ρομά προκάλεσαν πυρπόλησαν λεωφορείο. Στην περιοχή επιχειρούν να μεταβούν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και οχήματα της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (7/12) σε αστικό λεωφορείο στο Μενίδι, στη διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού.

Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι υπάρχουν εστίες φωτιάς στον Σκλαβενίτη, ενώ και εκεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης σε πολλά σημεία του είναι μη προσβάσιμος. Παράλληλα, πολλές γραμμές λεωφορείων έχουν ήδη αλλάξει την πορεία τους. Στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120. Κατόπιν, του έβαλαν φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν τραυματίες και η φωτιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προπηλάκισαν και τον οδηγό ενώ στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο καθώς ΡΟΜΑ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν στήσει οδοφράγματα.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις των ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ.

 

Δείτε βίντεο  που ανάρτησε κάτοικος της περιοχής

Στο Μενίδι πραγματοποιήθηκε νωρίτερα νέα συγκέντρωση Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό από αστυνομικό ενός 16χρονου, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

 

Για τρίτη συνεχή μέρα κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των Ρομά σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο. Μάλιστα, λόγω των αντικειμένων που έπεφταν στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, περίπου στις 8 το βράδυ διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα μεταξύ του 39ου και του 42ου χλμ.

Επίσης, σταμάτησε τρένο στον Ασπρόπυργο, ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις τα δρομολόγια του Προαστιακού. Σύμφωνα με ανακοίνωση τη Hellenic Train, «εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Επίσης, Ρομά προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας. Οι συγκεντρωμένοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Ακόμη, ομάδα Ρομά απέκλεισαν από το απόγευμα την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Αθηνών. Ο αποκλεισμός έγινε στο ύψος του Αριοχωρίου και οι συγκεντρωθέντες άναψαν φωτιές κι ανάρτησαν πανό, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική η παρουσία αστυνομικών και την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται σχετικά ομαλά από παρακαμπτήριους δρόμους.

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, με περίπου 50 συγκεντρωμένους που έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται προσωρινά από παρακαμπτήριους δρόμους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ