Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι κατέθεσαν Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι» ανάφερε η ηθοποιός.

Προεδρος: Την γνωρίζετε;
Μαρτυρας: Όχι, αλλά δεν είναι εδώ να τη δω. Πολλές φορές δε συγκρατώ ονόματα.
Προεδρος: Θυμάστε το 2008 να την συναντήσατε στις τουαλέτες σε πρόβες στο θέατρο που είχε έρθει για ένα ρόλο;
Μαρτυρας: Όχι δε θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Εξι ξεκινήσαμε εξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω.

«Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά.

Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ούτε θυμάμαι να έχει έρθει κάποια κοπέλα και να είχε ενοχλήσει. Έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο» είπε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Εισαγγελεας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;
Μαρτυρας: Γενικά απαγορευτεί αλλά εξαρτάται από το σκηνοθέτη.
Εισαγγελεας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;
Μαρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;
Μαρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.
Εισαγγελεας: Αν ερχόταν κάποια συγγενικό πρόσωπο ηθοποιού το γνωρίζατε και οι υπόλοιποι.
Μαρτυρας: Όχι.

 

Η μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους των θυμάτων με τον συνήγορο της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρο Μίντζιας να αναφέρεται στο πρωτότυπο έργο και την ύπαρξη δυο ονομάτων στο σενάριο που δεν εμφανιζόταν όμως με ρόλο στο έργο.

«Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δίκη μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ. Αν ο κ. Φιλιππιδης σκέφτηκε να βάλει κάποιο ηθοποιό να κάνει τη φωνή ενος ρόλου, δεν θυμάμαι ποτέ να έπεσε η ιδέα στο τραπέζι της πρόβας» εξήγησε η ηθοποιός.

Πολιτική αγωγή: Η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας έχει δυο καταστήματα τα έχετε επισκεφθεί;
Μαρτυρας: Ναι. Ήταν στενή φίλη μου η Θαλεια η Ματίκα που έπαιζαν μαζί στο Μπακαλόγατο και είχα πάει 2-3 φορές.
Πολιτική αγωγή: Θυμάστε να σας έχει μιλήσει για την κόρης της;
Μαρτυρας: Θυμάμαι ότι κάτι πρέπει να είχε πει γιατί είχα σκεφτεί ότι είναι πολύ νέα για να έχει παιδί. Αλλά αυτό μέχρι εκεί.

Η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα

Τη σκυτάλη στο βημα του μάρτυρα πήρε η Ράνια Σχίζα, η οποία υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει την καταγγέλουσα και δεν θυμάται απολύτως τίποτα για νέο ρόλο στην παράσταση. «Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν τι θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι «σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

Πολιτική αγωγή: Θυμάστε να έχει έρθει ο υπεύθυνος του θεάτρου κάποιον στη πρόβα και να τον ρωτάτε για κάποιον που ήρθε να παρακολουθήσει;
Μαρτυρας: Όχι, δε θυμάμαι.

Η κατάθεση του Τάσου Χαλκιά - «Άψογη συνεργασία»

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Η διανομή ήταν συμπληρωμένη από την αρχή. Το έργο ήταν σπονδυλωτό. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Όταν ερωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππιδη ξεκαθαρισε: «Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία. Πολλές φορές ήταν αιχμηρός. Χωρίς να αφήσω κανένα υπονοούμενο, δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι έγιναν ποτέ τέτοια πράγματα μπροστά μου».

Εισαγγελεας: Αν ήθελε κάποιος δικός σας να δει τις πρόβες;
Μαρτυρας: Θα ζητούσα άδεια από το σκηνοθέτη.
Εισαγγελεας: Υπήρξε ποτέ αναστάτωση στην πρόβα; Είδατε κάποιον;
Μαρτυρας: Όχι είμαι πάντα προσηλωμένος. Δεν είδα κανέναν.

Απόρριψη αιτήματος

Την ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση που είχε υποβάλλει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Σύμφωνα με το άρθρο 335 παρ.2 μπορεί να ασκηθεί προσφυγή σε συγκεκριμένες περίπτωση και το αίτημα δεν εμπίπτει σε αυτές. Συνεπώς προτείνω να απορριφθεί» ανέφερε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε σχετικά με την ουσία του αιτήματος: «θεωρώ ότι ο νομοθέτης αναθέτει την αρμοδιότητα στον πρόεδρο. Επιπλέον σχετικά με το κόλλημα του ενόρκου ο νόμος αναφέρει ακόμα ακόμα και την απροθυμία του ένορκου. Εδώ ανέκυψε κόλλημα» είχε αναφέρει η εισαγγελέας.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης κατέθεσαν οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου, οι οποίες ωστόσο δεν εισέφεραν με τις καταθέσεις τους κάποιο σημαντικό στοιχείο

Συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις καταθέσεις  τριών ηθοποιών, συναδέλφων του  οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί του την περίοδο που φέρεται να βίασε την μία εκ των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Για σήμερα, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, έχουν κληθεί να καταθέσουν η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια θα ερωτηθεί εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση την επίμαχη περίοδο, όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ η εξέταση του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα ζητήθηκε από την υπεράσπιση και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, καθώς συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση στα παρασκήνια της οποίας η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι βιάστηκε.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης κατέθεσαν οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου, οι οποίες ωστόσο δεν εισέφεραν με τις καταθέσεις τους κάποιο σημαντικό στοιχείο καθώς και οι δύο δήλωσαν για περιστατικά στα οποία είχε αναφερθεί το όνομα τους πως δεν θυμούνται.

Η Θάλεια Ματίκα συγκεκριμένα ρωτήθηκε εάν είχε πει στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ότι η πρώτη καταγγέλλουσα τον αγαπά και εκείνος δεν της δίνει σημασία, με την μάρτυρα να το διαψεύδει, ενώ όταν ρωτήθηκε για περιστατικά που φέρεται να ήταν παρούσα με την κοπέλα να κλαίει ή να αγκαλιάζει τον Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε ότι δεν τα θυμάται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αλίνα Κωτσοβούλου στην κατάθεση της υποστήριξε ότι την επίμαχη περίοδο δε θυμάται να είχε γίνει συζήτηση για αντικατάσταση ή προσθήκη ρόλου στην παράσταση “Στις Κουζίνες” που ήταν βοηθός του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...