Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μεσσηνία: Χαροπαλεύει το 4 μηνών βρέφος στο «Αγία Σοφία» - Συνελήφθησαν και οι δύο γονείς (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Ο πατέρας ομολόγησε ότι ταρακούνησε με βία το παιδί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το βρέφος ηλικίας 4 μηνών που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μετά από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν στη ζωή το παιδί, που έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα «συνδρόμου ανατάραξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, με την υπόθεση ασχολούνται και οι αστυνομικές αρχές καθώς όπως ομολόγησε ο πατέρας ήταν αυτός που ευθύνεται για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Μάλιστα, ο 20χρονος αλλοδαπός κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.

Παραδέχθηκε ότι ταρακούνησε έντονα το μωρό

Το βρέφος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τους γονείς του, όμως οι γιατροί τους συνέστησαν να το μεταφέρουν στην Καλαμάτα.

Η σοβαρότητα του περιστατικού έκανε τους γιατρούς του νοσοκομείου Καλαμάτας να κρίνουν ότι υπήρχε ανάγκης άμεσης διασωλήνωσης του βρέφους, κάτι που μπορούσε να γίνει μόνο στην Αθήνα, με το παιδί να μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, οι γιατροί ενημέρωσαν την Ασφάλεια Καλαμάτας, καθώς το περιστατικό είχε ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας προς το παιδί.

Αφού το βρέφος με τους γονείς έφτασε στην Αθήνα, το ζευγάρι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ο πατέρας παραδέχτηκε ότι όταν εκνευρίστηκε από το κλάμα του μωρού και το ταρακούνησε έντονα, την ώρα που έλειπε η γυναίκα του στην εργασία της.

Βρήκαν κάνναβη και όπλο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσσηνίας προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, με τα ευρήματα να τους εντυπωσιάζουν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και σφαίρες που κατείχαν παράνομα.

Ο πατέρας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού του, ενδοοικογενειακή βία, για τον νόμο περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ η μητέρα κατηγορείται για την ύπαρξη των ναρκωτικών και του όπλου -καθώς αυτά τα κατασχεθέντα τα κατείχαν από κοινού στην οικία τους.

Και οι δύο γονείς θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Κυπαρισσίας το πρωί της Δευτέρας.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα 4μηνος βρέφος από τη Μεσσηνία. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι γονείς του το μετέφεραν, από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο οποίο διαμένουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς το παιδί είχε σπασμούς, από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το βράδυ.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για Νοσοκομείο της Αττικής, όπως και έγινε. Παράλληλα, ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, υπήκοος Αλβανίας, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές, ενώ αναμένεται να συλληφθεί και η μητέρα του.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας. Παράλληλα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.

Αρχικό κείμενο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μωρό μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με το βρέφος να παρουσιάζει σπασμούς!

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και έφυγε άμεσα για νοσοκομείο της Αττικής. Παράλληλα, ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, υπήκοος Αλβανίας, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...