pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Κρήτη: Ουκρανός φοιτητής που διάβασε το Ευαγγέλιο στη γλώσσα του και συγκίνησε

Δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο 23χρονος Ονούφριος ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο πλέον ως μεταφραστής για τους συμπατριώτες του πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Κρήτη, μακριά από την τραγωδία του πολέμου.

O νεαρός φοιτητής από την Οδησσό, μιλάει άριστα τα ελληνικά αφού τα τελευταία πέντε χρόνια σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος, έδωσαν βήμα στον νεαρό Ονούφριο ανήμερα του Πάσχα (24.04.2022), η σκέψη, όμως, του οποίου παραμένει στα άλλα έξι αδέρφια του και τους γονείς του, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν στην Οδησσό.

Το μήνυμα σε Ουκρανούς και Έλληνες

Ο Ονούφριος στέλνει το δικό του μήνυμα στους συμπατριώτες, την οικογένειά του και ολόκληρο τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό:

«Να έχετε πίστη γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο. Με σκληρό αγώνα και πίστη θα καταφέρουμε να ελευθερώσουμε ξανά την Ουκρανία. Χριστός Ανέστη!».

Στους Έλληνες ο νεαρός φοιτητής απευθύνει άπειρη ευγνωμοσύνη, λέγοντας, «ευχαριστούμε για όλα, τη βοήθεια, την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που προσφέρετε στα αδέρφια μας από την Ουκρανία»!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news