Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης: Αγωνία για 10 γυναίκες που γέννησαν πρόωρα λόγω κορονοϊού–Οι τρεις διασωληνωμένες

Δέκα ανεμβολίαστες γυναίκες που τους πήραν τα παιδιά με καισαρική νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένες. Πρόκειται για γυναίκες οι οποίες γέννησαν πρόωρα, καθώς είχαν προβληθεί από τον κορονοϊό και είχαν φοβηθεί να κάνουν το εμβόλιο. 

Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, είναι και μια 41χρονη γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 30 Νοεμβρίου, η ακτινογραφία θώρακα της οποίας σοκάρει καθώς οι πνεύμονές της υπολειτουργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι υπόλοιπες 7, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκονται σε απλές κλίνες ενώ στη ΜΕΘ νεογνών νοσηλεύονται 4 βρέφη με κορονοϊό, το ένα από τα οποία χρειάζεται μερική υποστήριξη για να αναπνέει.

Σοκάρει η ακτινογραφία της εγκύου που γέννησε πρόωρα

Η ακτινογραφία θώρακος της ανεμβολίαστης εγκύου που γέννησε πρόωρα εξαιτίας του κορονοϊού σοκάρει. Η μητέρα είναι διασωληνωμένη, με μόνο τον μισό από κάθε πνεύμονα να λειτουργεί. Το βρέφος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Δείτε εικόνα του Mega:

«Για να σωθεί η μητέρα προχωρούμε σε πρόωρη γέννα. Οπότε το παιδί θα υποστεί όλες τις συνέπειες του πρόωρου τοκετού προς όφελος της μαμάς», λένε οι γιατροί.

«Υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης, δυσπιστίας για το εμβόλιο. Θέλω να ευαισθητοποιήσω τι έγκυες γυναίκες. Να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν πραγματικά να νοσήσουν από μια σοβαρή πνευμονία και να γεννήσουν πρόωρα, με ό,τι αυτό σημαίνει για το παιδί. Ο εμβολιασμός στις έγκυες είναι απόλυτα ασφαλής», λέει ο Κώστας Σαραφίδης, νεογνολόγος στο Ιπποκράτειο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ