pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Μυρτώ της Πάρου: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της-«Το ταξίδι της ελπίδας ξεκινά για σένα»

Μετά την ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της κάλυψης των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία της μικρής Μυρτούς στη Γερμανία, η μητέρας της, Μαρία Κοτρώτσου ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και έκανε λόγο για «το ταξίδι της ελπίδας» που ξεκινά για την κόρη της.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η μητέρα της Μυρτούς δηλώνει πως αυτό το ταξίδι το «προσδοκώ καιρό τώρα και προσεύχομαι να έχει επιτυχία. Να καταφέρει να σου πάρει τον πόνο, την Σπαστικοτητα και να σου χαρίσει το χαμόγελο την ομιλία και γιατί όχι την κίνηση».

Ευχαριστεί «από καρδιάς» τον Υπουργό Υγείας «για την ευκαιρία που σου δίνει, και την υπόσχεση που τήρησε».

«Ευχαριστώ και όλους όσους υποστήριξαν αυτήν την γενναια απόφαση. Τέλος ευχαριστώ θερμά όλους όσους προσεύχονται για σένα, όλους όσους σε σκέφτονται με αγαπη, και όλους όσους ελπίζουν και εύχονται τα καλύτερα, σχηματίζοντας στον ουρανό μια μεγάλη φλόγα πίστης και θέλησης στέλνοντας ένα Συμπαντικο μήνυμα ότι η ελπίδα και η αγάπη θα νικήσουν κάθε κακό».

Η Μαρία Κοτρώτσου, είχε αναφέρει πως η κόρη της δεν είχε γίνει δεκτή στη γερμανική κλινική, λέγοντας: «Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις "άσχημες" εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται».

Το χρονικό

Η Μυρτώ σε ηλικία 15 ετών, είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. 

Στις 22 Ιουλίου του 2012, έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας.

Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε την άφησαν με μόνιμη αναπηρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news