δημόσιο
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

''Σιγοψήνεται'' η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Δημόσιο

Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η περαιτέρω θωράκιση του Δημοσίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και για καμπάνες σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν rapid test.

Το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε ανοικτό ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, επισημαίνοντας ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας.

Μετά το τέλος Σεπτεμβρίου θα εξεταστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Οπως τόνισε, το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή σε υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι το κριτήριο που θα εξετάσουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο.

«Και στο Δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργίας, αξιοποιώντας την τηλεργασία όπου χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί», εξήγησε ο υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «τα στοιχεία που έχουμε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου και τους εργαζομένους στο ελληνικό Δημόσιο και τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι αρκετά καλύτερα από τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα 76% εμβολιασμένων με τις δύο δόσεις ή ανθρώπων που έχουν νοσήσει και ένα 4% που έχει κάνει την πρώτη δόση. Δηλαδή ένα ποσοστό του 80% που έχει εμβολιαστεί», σημείωσε αρχικά ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...