Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Εκκενώνεται το Σούλι

Χτυπούν καμπάνες για να απομακρυνθεί ο κόσμος - Η  φωτιά έχει φτάσει στην Περιμετρική - Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση. 

Η περιοχή  Σούλι έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώνεται και ο καταλυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια 

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο.

Στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών.  Στο Σούλι σύμφωνα με το «patrastimes.gr», κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο 

Εντολή για εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα

Εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

"Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς", ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, "όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί".

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι "απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε", προσθέτοντας ότι "το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας.

Οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του Σουλίου, με την πυρκαγιά να περνάει μέσα από νεκροταφείο, απειλώντας σπίτια, ωστόσο η φορά του ανέμου άλλαξε κατευθύνοντας τη, προς τον οικισμό του Νέου Σουλίου.



Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα κοντά στην Πάτρα, και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. 4 τουλάχιστον πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ