Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - Μαίνεται στην Επίδαυρο

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, περίπου στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στη Λίμνη Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απείλησαν αρχικά την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Λίμνης Ευβοίας αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες των δήμων αλλά και εθελοντικές ομάδες.

«Η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο» συμπληρώνει.

Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου καθώς και εθελοντικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το evima.gr, o δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Κινδυνεύουν περίπου δέκα σπίτια, οι κάτοικοι δεν απομακρύνονται και καταβρέχουν με λάστιχα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Είμαστε εν αναμονή των εναέριων μέσων ενώ παράλληλα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτιά είναι μεγάλη και γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί».

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου. Στο σημείο συνδράμουν άνδρες της πυροσβεστικής, καθώς και εναέρια μέσα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ