pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Χαλκιδική: Τέλος στην αγωνία των ξενοδόχων...έδωσαν τα Βαλκάνια

Με τη Χαλκιδική -Κασσάνδρα και Σιθωνία- να βρίσκονται επιδημιολογικά στο επίπεδο 2 (κίτρινο) και την εβδομαδιαία τάση κρουσμάτων σε ανοδική πορεία, η τουριστική περίοδος κυλά με αγωνία για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, (είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων), ο Ιούλιος πηγαίνει αρκετά καλά «με μια μέση πληρότητα στο 70%». Ο ίδιος προσθέτει ότι σε κάποια ξενοδοχεία η πληρότητα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη

«Σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι τουρίστες είναι από τα Βαλκάνια με πρώτη χώρα τη Ρουμανία» δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Η εκτίμηση του είναι ότι και τον Αύγουστο θα καταγραφεί παρόμοιο ποσοστό πληρότητας «και θα δούμε αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάτι περισσότερο».

«Η επένδυση της Χαλκιδικής από το 2006,ν-α ασχοληθεί με τον οδικό τουρίστα από τα Βαλκάνια- τώρα αποδίδει στο απόλυτο σε μια χρονιά πανδημίας» παρατήρησε.

γωνία για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διάρκεια της σεζόν

Ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Χαλκιδική βιώνουν το άγχος των επιδημιολογικών δεδομένων τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και την πορεία της σεζόν.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν συνέχεια, προκαλούν αγωνία για τον κάθε ξενοδόχο και ιδιοκτήτη καταλύματος γιατί πολύ απλά χρειάζεται να μετακινήσει κρατήσεις ή ο πελάτης να θέλει να μειωθεί η διαμονή του κλπ. Αυτό συμβαίνει καθημερινά» εξήγησε.

Μια άλλη αγωνία των επαγγελματιών τουρισμού στη Χαλκιδική είναι η διάρκεια της σεζόν, δηλαδή τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο γιατί εκεί είναι πλέον το στοίχημα έτσι όπως εξελίσσεται ο Αύγουστος (σ.σ. με πληρότητα στο 70%) και με χαμηλά τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα δούμε πώς θα πάει μετά» τόνισε.

Η πορεία των εμβολιασμών αφορά και τους εργαζόμενους στον χώρο των ξενοδοχείων και όπως είπε ο κ. Τάσιος, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναμένουν να δουν το ΦΕΚ στο οποίο θα αναγράφεται ότι «όποιος από τους εργαζόμενους δεν είναι εμβολιασμένος, θα επιβαρύνεται το rapid test».

«Ήταν μια δική μας πρόταση και είχαμε πει ότι εάν ο εργαζόμενος δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί να πληρώνει το rapid test από την τσέπη του» τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news