pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Πάσχα: Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Οι αστυνομικοί έλεγχοι κορυφώνονται ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, με τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται επί τόπου διασταύρωση στοιχείων. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όσοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την ΕΛΑΣ, τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις. Αυστηροί έλεγχοι δεν γίνονται μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους των εθνικών οδών, ενώ ταυτόχρονα ελικόπτερα και drones μεταδίδουν την εικόνα της κυκλοφορίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. 

Ένας οδηγός επιχείρησε να ξεφύγει από το μπλόκο της αστυνομίας

Μπορεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι δεν θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, να ξεκαθαρίστηκε ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα είναι αυστηροί στα διόδια, όμως κάποιοι αποφάσισαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να φτάσουν σε χωριά και εξοχικά...

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα διάφορα ευτράπελα περιστατικά, όπως αυτό που μία οικογένεια ξεκίνησε από την Αθήνα για να πάει σε οδοντίατρο στο Κιλκίς.

Ένας οδηγός επιχείρησε να διαφύγει το μπλόκο και τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ, όμως για κακή του τύχη, τον αντιλήφθηκε ο διοικητής της τροχαίας που βρισκόταν στο σημείο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video, μπήκε μπροστά στο όχημά του, του έκλεισε τον δρόμο και τον ανάγκασε να κάνει αναστροφή για να γυρίσει πίσω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news