pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Γεωργαντάς: Αναγκαία η επαλήθευση των θετικών τεστ

O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα self test που αποτελούν διαβατήριο για το άνοιγμα των σχολείων.

Για το νέο «όπλο» που έχει η κυβέρνηση στη διάθεσή της και δεν είναι άλλο από τα self test, μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι 380 χιλιάδες self test διατέθηκαν εντός τριών ημερών σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και εντοπίστηκαν 673 θετικά άτομα.

Αναγκαία η επαλήθευση των θετικών τεστ

Ο Υφυπουργός έκανε σαφές πως τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν για να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές.

Όσον αφορά στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, υπογράμμισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο.

Επανέλαβε δε ότι το πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.

Τέλος, σημείωσε ακόμα πως μέσω της πλατφόρμας Solon.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά ένα ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας, το οποίο ενοποιεί 25 διαφορετικά δικαστικά πιστοποιητικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news