Κοινωνία

Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για πλαστογράφηση ιδιόχειρης διαθήκης

Στη Ρόδο μία υπήκοος Σουηδίας κατέθεσε αγωγή κατά ιερέα του νησιού για πλαστογράφηση διαθήκης. Η υπόθεση αφορά τον πατριό της που πέθανε στο νοσοκομείο της Ρόδου το 2020 σε ηλικία 74 ετών.

Ο 74χρονος πατριός έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρόδου από τις αρχές Απριλίου 2020. Είχε λοίμωξη αναπνευστικού και ο οργανισμός του δεν άντεξε, γεγονός που τον οδήγησε γρήγορα σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Πριν μπει στο νοσοκομείο για τελευταία φορά, όπως αναφέρει στην αγωγή της η θετή του κόρη, της είπε: «Να ξέρεις, έχω αφήσει τα κλειδιά του σπιτιού μας στον παπά – (…)» , τον εναγόμενο δηλαδή.

Ο πατριός της, παντρεύτηκε την μητέρα της το έτος 1973 και κατοικούσαν αρχικά όλοι μαζί στην Σουηδία κάποια χρόνια, μετά όμως όταν μεγάλωσε, έφυγαν για να μείνουν στην Ρόδο και αργότερα εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο ακριτικό νησί και έχτισαν το σπίτι τους, το 2006. Η μητέρα της είχε μάλιστα βαπτιστεί Χριστιανή Ορθόδοξη, αλλά πέθανε και εκείνη τον Νοέμβριο του 2012 σε ηλικία 74 ετών, αναφέρει η Dimokratiki.

Το 2012 και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου ο πατριός της μετέβη σε συμβολαιογράφο και κατέθεσε σε εκείνη σφραγισμένο λευκό φάκελο με την από 23 Οκτωβρίου 2011 ιδιόγραφη διαθήκη του στην οποία δήλωσε ότι μετά τον θάνατό του, αφήνει μοναδικούς του κληρονόμους την σύζυγό του και την κόρη της συζύγου του σε όλη του την περιουσία, κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου έκαστης.
Στις 3 Αυγούστου 2020, όπως εκθέτει η ενάγουσα, με έκπληξή της, έλαβε γνώση από το αρμόδιο τμήμα Διαθηκών του Ειρηνοδικείου Ρόδου, δυνάμει πιστοποιητικού περί μη δημοσίευσης διαθήκης, ότι υπάρχει και άλλη διαθήκη, δημοσιευμένη και μεταγενέστερη ιδιόγραφη διαθήκη με την οποία καθιστούσε κληρονόμο του τον ιερέα σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...