Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χρησιμοποιούν το όνομα ιερέα για να μαζεύουν χρήματα από ανυποψίαστους

Την ευαισθησία  των ανυποψίαστων πολιτών εκμεταλλεύεται ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος περιφέρεται σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο ζητώντας χρήματα από τον κόσμο, προφασιζόμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού τους. Μάλιστα, προκειμένου να πείσει εκείνους στους οποίους απευθύνεται επικαλείται το όνομα του ιερέα της περιοχής.

Η τακτική αυτή φαίνεται πως έχει επαναληφθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν και ο ιερέας με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποιεί το γεγονός ενημερώνοντας τους κατοίκους της περιοχής ότι πρόκειται για επιτήδειο που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από τους πολίτες.

Στην ανάρτησή του ο ιερέας προτρέπει τους κατοίκους των περιοχών Κοκκίνη Χάνι, Γούρνες και Βαθειανός Κάμπος να ενημερώσουν άμεσα την αστυνομία στην περίπτωση που ο άνδρας αυτός χτυπήσει την πόρτα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιερέας αναφέρει στην ανάρτησή του:

"Επειδη για πολλοστη φορα καποιος με την προφαση σοβαρου προβληματος υγειας του παιδιου του, γυρναει στην ευρυτερη περιοχη Κοκκινη Χανι Βαθειανου Καμπου και Γουρνων Πεδιαδος συλλέγοντας χρηματα χρησιμοποιωντας το ονομα μου, σας πληροφορω οτι ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...
Ουδεποτε δοθηκε σε καποιον η αδεια εξ ονοματος μου να χτυπαει πορτες κ ν συλλεγει χρηματα....
Αν τον εντοπισετε καλεστε την Αστυνομια...
Παρακαλω να ειστε προσεκτικοι που δίνεται το περισσευμά σας..."

https://www.facebook.com/fgmetohianakis/posts/10209677028920694

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές