Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βρέθηκε νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα σε διαμέρισμα στο Βύρωνα

Θύμα άγριου εγκλήματος με δράστη, όπως όλα δείχνουν, τον ίδιο της τον εγγονό έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα -η οποία έπασχε από άνοια- έμενε με τον γιο και τον εγγονό της, οι οποίοι ζούσαν από τη σύνταξή της. Ο γιος, ο οποίος φέρεται να έπασχε από ψυχική πάθηση κακοποιούσε τόσο τον πατέρα του όσο και τη γιαγιά του. Ο πατέρας δεν άντεχε αυτή τη βάναυση κακοποίηση από το ίδιο του το παιδί, με αποτέλεσμα να φύγει από το σπίτι και να ζει ως άστεγος.

Γείτονες άκουγαν τις φωνές και τα ουρλιαχτά της ηλικιωμένης γυναίκας από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον εγγονό της και καλούσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον εγγονό για ενδοοικογενειακή βία και ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή ο εγγονός να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια, οι γιατροί στην ψυχιατρική κλινική του έδωσαν εξιτήριο, διότι έκριναν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν επικίνδυνος.

Η Γραμμή Ζωής-Silver Alert ασχολήθηκε με την υπόθεση στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από καταγγελία μιας γυναίκας και ενός άντρα, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, αλλά και γείτονας της άτυχης ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε ένα μήνα η ηλικιωμένη είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τρεις φορές στο νοσοκομείο, δαρμένη άγρια από τον εγγονό της.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προχθές το βράδυ, έπειτα νέο ξυλοδαρμό από τον εγγονό της και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε με ασθενοφόρο στο σπίτι της. Το βράδυ εκείνο ήταν μοιραίο για τη βασανισμένη γυναίκα καθώς ο εγγονός της την σκότωσε. Το πρωί της Τρίτης ο νεαρός πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και είπε ότι η γιαγιά του πέθανε στον ύπνο της.

Ωστόσο η υπόθεση κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν ως ύποπτο για φόνο. Από τη νεκροψία – νεκροτομή αποδείχτηκε ότι η ηλικιωμένη ξεψύχησε από στραγγαλισμό.

Μιλώντας στο θέμα ο υπεύθυνος της Γραμμής Ζωής-Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, «θέλαμε να απομακρύνουμε την άτυχη γυναίκα από το σπίτι, γιατί κινδύνευε και παίρναμε απαντήσεις από κοινωνικές υπηρεσίες, που μας έλεγαν «πώς να την απομακρύνετε από το σπίτι, από την στιγμή που, με τη σύνταξή της, ζουν και άλλα δύο άτομα μέσα στην οικογένεια. Ήδη έχουμε κάνει μήνυση κατά του φερόμενου δολοφόνου, του εγγονού και ζητάμε να διερευνηθεί κατά πόσο οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν ευθύνη και σε ποιο βαθμό. Τους στέλνω όλους στον εισαγγελέα γιατί έχουν ευθύνη για το θάνατο της άτυχης γυναίκας».

Γείτονες της ηλικιωμένης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Tlive, είχαν καταγγείλει πολλές φορές τα όσα πέρναγε η άτυχη γυναίκα στο σπίτι της. Τον περασμένο Δεκέμβριο η αστυνομία προσπάθησε να μπει στο σπίτι μετά από καταγγελίες, ενώ στο παρελθόν αυτοψία είχαν πραγματοποιήσει και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Ο συγγενής της ηλικιωμένος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tlive, αυτή τη στιγμή κρατείται από τις αρχές.

Τέλος, αναμένεται νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της ηλικιωμένης οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...