επιχείρηση στο Πολυτεχνείο
Κοινωνία

Πολυτεχνείο: Ελεύθεροι και οι 91 συλληφθέντες

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν και οι 91 συλληφθέντες, μετά από επέμβαση της αστυνομίας χτες στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αφού σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων, και επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα των 300 ευρώ για Covid-19.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των 66 που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη, δικογραφία σχηματίστηκε αντίστοιχα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Η δικογραφία θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για τις διώξεις και θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...