112 στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πριν φτάσει ο Ιανός... έφτασε το 112 στην Κεφαλονιά!

Η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται στα νησιά του Ιονίου.

Δείτε το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι:

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ζακύνθου

Ενόψει των έκτακτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η Ε.Μ.Υ., έγινε σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποφασίστηκε να γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια του νησιού, από σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έως και αύριο Παρασκευή 18-9-2020 αργά τη νύχτα.

Ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων, θα πρέπει οι πολίτες να ασφαλίσουν τα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τον εξοπλισμό τον οποίο έχουν στον εξωτερικό χώρο τον επιχειρήσεών τους.

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Παρακαλούνται δε, όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Επίσης όλοι οι λουόμενοι που πιθανόν βρίσκονται σε παραλίες κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να απομακρυνθούν άμεσα.
Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα .

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα και θα είναι σε επαφή με όλες τις Υπηρεσίες αντιμετώπισης των φαινομένων.

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...