Χαρδαλιάς μάσκα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα Γηροκομεία – Όλα τα μέτρα για τους εργαζόμενους

«Για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων», είπε και ανακοίνωσε σαρωτικούς ελέγχους στα Γηροκομεία με στόχο τις επόμενες 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα για τους εργαζομένους στις συγκεκριμένες μονάδες:

Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προς
Υποχρεωτικό το τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο τους στην εργασία
Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
Περιορισμός πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους
Αποφυγή επαφών που παρουσιάζουν συμπτώματα
Αν κάποιος εργαζόμενος έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα συνιστάται η θερμομέτρηση 2 φορές τη μέρα, η διαμονή σε διαφορετικό χώρο από το κρούσμα και αν είναι δυνατόν η μετακίνηση του σε άλλο σπίτι.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 8.450 νέοι στρατεύσιμοι, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ